Parādījusies informācija, ka šīs sezonas konstruktoru kausa ieguvēji “Mercedes” uz 2017. gada sezonu varētu piesaistīt izcilo tehnikas guru Džeimsu Elisonu, kurš pirms tam strādājis ar “Lotus” un “Ferrari” komandām, tomēr šogad pēc sievas nāves, nolēma pārtraukt sadarbību ar Itālijas komandu, lai pavadītu laiku ar saviem bērniem.  Tā kā “Mercedes” komanda ir bāzēta Breklijā, Anglijā, šis piedāvājums ļautu Elisonam apvienot ģimenes dzīvi ar profesionālo karjeru. Visticamāk, Elisons ieņemtu Padija Lova lomu, kuru šobrīd lenc “Ferrari”.


Luiss Hamiltons paziņojis, ka šobrīd atrodas ļoti sarežģītā situācijā, jo pat braukšana visizcilākajā līmenī, kādā to brits darījis pēdējo sacīkšu laikā, nebūs pietiekami, lai izrautu čempiona titulu. “Šogad esmu pazaudējis par daudz. Protams, nedrīkst padoties, jo nekad nevar zināt, kas notiksies, tomēr cerību man ir ļoti maz.” Tikmēr viņa komandas biedrs Niko Rosbergs norāda, ka vēl nav izstrādājis skaidru plānu, kā nodrošināt čempiona titulu, tomēr sola to atklāt ceturtdien. Vaicāts par to, vai titula nodrošināšana Abū Dabī pēc tik smagām sacīkstēm Brazīlijā nebūs vieglāka, Rosbergs atzīst, ka viņš to tā neredz, norādot, ka F1 nekas nenāk viegli.


Jaunie F1 akcionāri “Liberty Media” par vienu no prioritārajiem uzdevumiem čempionāta uzlabošanai izvirzījuši ieteikumu rīkot nakts sacīkstes azartspēļu galvaspilsētā Lasvegasā, kas kļūtu par otro posmu ASV, no kalendāra neizstumjot sacīkstes Ostinā. Kompānijas vadītājs Gregs Mafei arī aicina apdomāt ideju palielināt sacīkšu skaitu sezonā, kas ļautu gan FIA, gan komandām gūt lielāku peļņu, pateicoties tam, ka jaunās trases par iespēju rīkot GP posmu maksā arvien vairāk un vairāk.

[socialpoll id=”2401584″]

7 KOMENTĀRI

  1. Varētu izmēģināt vienu sezonu ļaut pavisam pa lēto rīkot F1 posmus visām trasēm, kurām ir FIA licence un kuras vēlas to darīt. Cik būtu posmu? Viki piedāvā F1 trašu sarakstu:
    https://lv.wikipedia.org/wiki/F1_tra%C5%A1u_saraksts
    Me thinks, ka Indija, Francija, Sanmarīno, Koreja, Turcija un papildus posmi ASV, Japānā, Spānijā , Austrālijā, Lielbritānijā un Vācijā būtu sarunājami, bet gan jau arī Argentīna, Dienvidāfrika, Portugāle un Nīderlande pie šāda svētku pīrāga daļas gribētu tikt.
    Kopā sanāk … 36 GP! 😉