Pēdējā Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Argentīnā uzvaru izcīnīja norvēģis Andreass Bakerūds, bet abi latviešu braucēji Jānis Baumanis un Reinis Nitišs izstājās pie pusfināla barjeras pēc sadursmēm pirmajos līkumos. Sezonas noslēdzošajā posmā uzvaru komandu ieskaitē nodrošināja EKS vienība, bet Johanss Kristofersons ar otro vietu finālā garantēja sev vicečempiona nosaukumu.

 

Jānis Baumanis pusfinālā piedzīvo sadursmi ar komandas biedru

Jānim Baumanim, kurš brīvajos treniņbraucienos uzrādīja astoto labāko apļa laiku, otrajā kvalifikācijā bija jāstartē no nepateicīgās piektās starta pozīcijas, un tas atspoguļojās arī brauciena rezultātos – spītējot labam startam, Jānis izcīnīja piekto vietu savā braucienā un vienpadsmito kopējā ieskaitē.

Trešā kvalifikācija Jānim nenesa veiksmi. Lai gan latvietis startēja no pirmās starta pozīcijas, izrāvās vadībā, kā arī uzrādīja tobrīd ātrāko šīs dienas apļa laiku, rezultātu sabojāja trešā apļa beigās pārsistā riepa. Braucienu World RX Team Austria pārstāvis gan noslēdza, taču trešajā pozīcijā un kā četrpadsmitais ātrākais pārējo konkurentu vidū.

Gluž pretējs bija ceturtais kvalifikācijas brauciens. Tajā Jānis startēja kopā Kenu Bloku un Renē Mjunihu, un palika nepārspēts. Tā rezultātā autosportists sacensību kopvērtējumā ierindojās 11.vietā, čempionāta punktu kontu papildināja ar 6 punktiem un ieguva tiesības braukt pusfinālā.

Startējot pirmajā no diviem pusfināla braucieniem, Jānis spēja no pēdējās starta rindas pa trajektorijas ārmalu aizlauzties līdz līderiem, taču otrajā pagriezienā saņēma spēcīgu triecienu pa mašīnas aizmuguri no komandas biedra Timura Timerzjanova. Jānis gan vēl kādu laiku turpināja braukt trešajā pozīcijā, taču drīz vien sabojātās virsbūves detaļas pārrīvēja kreisās puses aizmugurējo riepu un sacensības turpināt vairs nebija iespējams.

Jāteic, ka 2015.gadā, kad Jānis Argentīnā aizvadīja pirmās sacensības World RX Team Austria sastāvā, tās noslēdzās uz krietni vien pozitīvākas nots, proti, latvietis spēja iekļūt finālā, kur finišēja ceturtajā pozīcijā.

Lai vai kā, savā pirmajā pilnajā pasaules rallijkrosa čempionāta sezonā Jānis Baumanis ir aizvadījis 13 sacensības un to gaitā iekrājis 109 punktus; tie viņam kopvērtējumā dod 10.vietu.

Reinis Nitišs: “Biju neīstajā vietā, neīstajā laikā”.

Kvalifikācijas kārtās Nitišs uzrādīja attiecīgi 11., 7., 7. un 10. ātrāko laiku, kas kopsummā ļāva ierindoties sestajā vietā un kvalificēties pusfinālam.

Pusfinālu Nitišs uzsāka no trešās starta pozīcijas un pēc zaļā signāla iedegšanās izvirzījās pat otrajā pozīcijā. Tomēr brauciena turpinājumā Nitišs tika iesaistīts pamatīgā pirmā līkuma burzmā, kā rezultātā jēkabpilietis tika izstumts tālu aiz trases robežām. Atgriežoties trasē noteikumos paredzētajā kārtībā, nevis pa īsāko iespējamo ceļu, Nitišs zaudēja daudz laika un tika atmests uz pēdējo, sesto vietu braucienā. Lai gan pusfināla turpinājumā jēkabpilietis uzrādīja ātrus apļa laikus, konkurentus šoreiz noķert vairs nebija pa spēkam.

 

“Šīs bija ļoti raibas sacensības – karsts laiks sestdienas rītā, un tam sekojoša lietusgāze dienas turpinājumā, kamdēļ tika mainīta pat sacensību norises kārtība. Pieļāvu pa kādai kļūdai, tomēr mēs tikām ar visu galā, demonstrējām cienījamu sniegumu un izcīnījām otro starta rindu pusfinālā. Tajā izdevās labs starts, diemžēl jau pēc brīža atrados neīstajā vietā, neīstajā laikā. Zinu, ka mums bija pietiekama ātruma rezerve, lai iekļūtu arī finālā, tomēr notikumi trasē parūpējās, lai paliekam tālu aiz tā. Sacensību rezultāts ir viens, tomēr svarīgāks par to šoreiz ir sniegums, kas paliek aiz skaitļiem rezultātu ailītēs.

Liels paldies Jums par atbalstu un uzmundrinošajiem vārdiem visas sezonas laikā! Šī noteikti nebija mana vienkāršākā sezona, toties gūtās mācības un pieredze ļāvusi spert vairākus soļus uz priekšu, kā autosportists esmu krietni attīstījies. Tagad mums priekšā garas un darba pilnas nedēļas, lai sarūpētu konkurētspējīgu tehniku un iepriecinātu savus atbalstītājus un fanus ar labākiem rezultātiem 2017. gada sezonā! Tiekamies trasē!” sezonas izskaņā stāsta Reinis Nitišs.