“Audi AG” kompānija šodien paziņoja, ka šajā sezonā ievērojami vairāk atbalstīs Matiasa Ekstoma vadīto EKS komandu un tās startus Pasaules Rallijkrosa čempionātā.

Pērn Ekstroms izcīnīja čempiona titulus savas privātās komandas sastāvā, izmantojot “Audi” automašīnu, bet paralēli zviedrs “Audi” fabrikas komandas sastāvā startēja DTM čempionātā. Pateicoties panākumiem, šogad “Audi” ir palielinājuši savu atbalstu Ekstromam.

“Mēs sapratām, ka EKS komandai būs aizvien grūtāk turēties pretim fabrikas komandu jaudai rallijkrosa čempionātā un tādēļ esam nolēmuši palielināt savu līdzdalības līmeni.”

Dīters Gass, “Audi Motorsport” boss

Jau pērn Ekstroms atzina, ka bez nopietna “Audi” atbalsta varētu nebūt iespējams turpināt startus Rallijkrosa čempionātā vismaz ne pašā augstākajā līmenī. Līdz šim EKS komanda izmantoja “Audi” oficiālu partneru un piegādātāju palīdzību, taču ar šo gadu “Audi” pirmo reizi oficiāli tiks pārstāvēti WorldRX čempionātā.

“Pirmajos trīs gados mēs ielikām solīdu pamatu komandas attīstībai,” paziņoja Ekstroms. “Taču kļuva skaidrs, ka, lai paliktu augstākajā līmenī, mums būs vajadzīgs fabrikas atbalsts. Esmu ļoti laimīgs, ka esam pie tāda tikuši. Turklāt esmu pilnībā pārliecināts, ka rallijkrosam ir lieliska nākotne, jo īpaši, ja vērtējam iespējas attīstīties elektro dzinēju sfērā.”

INTERVIJA AR MATIASU EKSTROMU: “VISI ŠEIT IR ĻOTI LAIPNI UN TURKLĀT AR MILZĪGU KAISLI UZ MOTORU SPORTU!”

Pagaidām vēl nav paziņots Matiasa Ekstroma komandas biedra vārds – pērn tas bija Tomass Heikinens. Tāpat Ekstromam vēl jāizlemj par savām prioritātēm – ko darīt ar RX posmiem, kas pārklājas ar DTM sacensībām?

Jāatgādina, ka pirms pāris dienām tika paziņota Ekstroma principiālā sāncenša Petera Solberga sadarbība ar “Volkswagen Motorsport”. Vēl fabrikas atbalstu Pasaules rallijkrosa čempionātā sniedz “Ford” un “Peugeot” kompānijas.