“McLaren” komanda ir oficiāli apstiprinājus, ka Josts Kapito ir pametis vienību tikai pāris mēnešus pēc pievienošanās tai.

Kapito pameta savu iepriekšējo darba vietu “Volkswagen Motorsport” vadībā, lai pievienotos “McLaren” komandai, kur viņš strādāja kopā ar Ēriku Buljē un Džonatanu Nīlu. Pirmā oficiālā Grand Prix sacīkste “McLaren” sastāvā viņam bija pagājušā gadā Itālijas GP un kopš tā laika viņš bija regulāri sastopams komandas boksos.

Tomēr pēc tam, kad no komandas tika izstumts ilggadīgais tās vadītājs Rons Deniss, zem jautājuma zīmes bija arī Josta Kapito nākotne “McLaren”. Līdz ar Zaka Brauna kļūšanu par komandas vadītāju, vienība sāka izvērtēt kopējo administrācijas uzbūves stratēģiju un nolēma, ka Josta Kapito amats neattaisno cerības.

“Josts Kapito vēlējās padarīt “McLaren” komandu konkurētspējīgu un atgriezt to virsotnē,” teikts komandas paziņojumā. “Diemžēl mēs nespējām atrast kopīgu valodu ar Jostu par to, kas ir jādara, lai šo mērķi sasniegtu. Tā rezultātā mēs esam vienojušies, ka viņš pamet “McLaren Racing”.”

Ja ziņojām, ka “McLaren” ir nolēmusi mainīt sacīkšu modeļu nosaukumus un atteikties no Rona Denisa laikā aizsāktā “MP4” nosaukuma un tā vietā izmantot “MCL” pirms modeļa numura. Savukārt numerācija tiks saglabāta un līdz ar to 2017.gada modeļa nosaukums būs “MCL32”.

1 KOMENTĀRS