Pagājušā gada Formula 1 čempionāta uzvarētājs Niko Rosbergs saņēmis Laureus apbalvojumu ‘gada izlaušanās’ par savām spējām lauzt iepriekšējos gados uzsākto Hamiltona dominanci, kas vainagojās ar titulu Abū Dabī. Ceremonijā, kas risinājās Monako, balvu Rosbergam pasniedza divkārtējais F1 čempions Emersons Fitipaldi.

Es uzaugu vien 40 metru attālumā no šejienes. Atceros, kā 14 gadu vecumā stāvēju uz balkona un vēroju apbalvošanas ceremoniju. Redzēju kā uz skatuves stāv Nelsons Mandela. Kopš tās dienas mans sapnis vienmēr ir bijis stāvēt šeit. Sajūtas, to sasniedzot, ir neaprakstāmas. Esmu ļoti priecīgs un pateicīgs visiem, kas palīdzēja to sasniegt. Ja jūs turpināsiet ticēt saviem sapņiem un cīnīties, galu galā tiksiet atalgoti!” pateicības runā norādīja Rosbergs.

Nominācijā gada komanda izvirzīta bija arī Rosberga pārstāvētā “Mercedes” F1 vienība, tomēr apbalvojumu saņēma Čikāgas beisbola klubs “Cubs”.

Pirms Rosberga pie šāda apbalvojuma no F1 braucējiem bija tikuši Daniels Rikjardo (2015), Džensons Batons (2010), Luiss Hamiltons (2008), kā arī Huans Pablo Montoija (2002) par savu neticamo progresu iepriekšējā gadā, bet Mihaels Šūmahers (2002, 2004) un Sebastians Fetels (2014) ir saņēmuši gada labākā sportista balvu. Tikmēr “Brawn GP” (2010) un “Renault” (2006) savulaik apbalvotas kā gada labākās komandas. Pērn Nikijs Lauda kļuva par pirmo F1 braucēju, kam pasniegta balva par mūža ieguldījumu sportā.