Tehniskās izmaiņas un kopējo ietekmi uz Formula 1 mašīnu parametriem un uzvedību trasē līdz galam varēsim novērtēt tikai sezonas laikā, tomēr šobrīd ir iespējams izdalīt vairākus galvenos un pamanāmākos izmaiņu virzienus, kas būtiski ietekmēs mašīnu izskatu un dinamiku.

Aerodinamika un riepas

Mašīnas kļūs par 20cm platākas un katra riepa kļūs par 25% platāka, nodrošinot lielāku mehānisko saķeri, kas savukārt nodrošinās pilotiem lielākas manevra iespējas līkumos, neatkarīgi no aerodinamiskās saķeres.

Gan priekšējais, gan aizmugurējais antispārs ir krietni atšķirīgi profilēti un kļuvuši platāki, bet purngala daļa – garāka. Tas nodrošinās milzīgu aerodinamiskā piespiedējspēka pieaugumu, kas ļaus līkumotajā daļā uzturēt ievērojami lielāku ātrumu, lai arī samazinās maksimālo ātrumu taisnēs.

Vizuālas un pamanāmas izmaiņas notiks arī ar sānu pontonu daļu, kas tagad kļūs lielāka, dodot plašākas iespējas radiatoru novietojumam. Turklāt šajā reģionā ir mazināti ierobežojumi papildus aerodinamisko elementu izvietošanai, kas tos padarīs sarežģītākus. Savukārt aiz sānu pontoniem platāka kļūs arī formulas grīdas daļa un tas palielinās arī aizmugurē esošā difuzora izmērus un līdz ar to ietekmi un kopējo piespiedējspēku.

Džordžio Piolas uzskatāmajā animācijā labi redzamas galvenās tehniskās izmaiņas uz 2017.gada sezonu:

Jaudas agregāts

Lai gan jaudas agregātu attīstība šajā sezonā netiks ierobežota ar uzlabojumu kvotu sistēmu, ko  redzējām vēl pērn, ierobežojošais faktors kļūs agregātu skaita samazinājums līdz 4 motoriem sezonā uz vienu pilotu. Līdz ar to motoru ražotājiem savi uzlabojumi iekšdedzes dzinējā un reģenerācijas sistēmās būs jāsaskaņo ar jaudas agregāta dzīves cikliem. Tādejādi joprojām jaudas agregāta izturībai būs ļoti liela nozīme, lai gan tas netraucēs sasniegt 1000 zirgspēku robežu, izmantojot visu reģenerācijas sistēmu enerģiju, kamēr 1.6l V6 iekšdedzes dzinēji ar degvielas plūsmas ierobežojumu nodrošinās 800-840 zirgspēkus lielu jaudu.

Jaudas agregātiem būs aptuveni par 10% lielāka slodze katrā aplī, jo palielinātais piespiedējspēks un mehāniskā saķe ļaus pilotiem sākt paātrinājumu ātrāk un bremzēt vēlāk. Papildus slodze uz dzinējiem ir padarījusi tos nedaudz smagākus, turklāt palielinājusi prasības arī dzesēšanas sistēmai.

Tostarp noteikumos ir ieviestas izmaiņas degvielas daudzma ierobežojumā uz sacīksti: kamēr degvielas plūsmas apjoms palicis nemainīgs (100kg/h), pieejamais degvielas apjoms uz sacīksti palielinājies par 5% un tagad sastāda 105kg. Ņemot vērā, ka dzinēju ražotāji spēruši platus soļus uz priekšu jaudas agregātu efektivitātes ziņā, mēs vairs nepieredzēsim apkaunojošos degvielas taupīšanas pasākumus, kas bija raksturīgi pirmajā šo motoru sezonā 2014.gadā.

“Mercedes” dzinēju departamenta vadītājs Endijs Kovels stāsta par izmaiņām jaudas agregātu jomā: