Arī pēdējā preses konferencē pirms Austrālijas GP nedēļas nogales sākuma “Ferrari” un “Mercedes” komandas nevēlējās pieņemt favorītu birku un šo statusu ‘mētāja viens otram kā karstu kartupeli’.

“Es redzu, ka “Ferrari” ir ātrākie uz doto brīdi,” paziņoja Luiss Hamiltons preses konferencē, kurā piedalījās arī Sebastians Fetels, Daniels Rikardo un Fernando Alonso. “Es domāju, ka viņi ir nenoliedzami favorīti, taču vairāk par to uzzināsim šīs nedēļas nogalē. Ir interesanti pavērot, kā Sebastians ir krietni nepacietīgāks pirms šīs sezonas sākuma un viņš ļoti cenšas to noslēpt. “Ferrari” ātrums jau testos bija ļoti labi redzams.”

Savukārt Sebastians Fetels, protams, bija tieši pretējās domās: “”Mercedes” ir bijuši ātrākie iepriekšējos trīs gadus un pat neskatoties uz noteikumu izmaiņām, viņi būs spēcīgākie. Mums visiem ir skaidrs, kurš šeit ir favorīts un “Ferrari” šosezon darīs visu iespējamo, lai viņus noķertu.”

Tostarp Luiss Hamiltons atgādināja, ka “Red Bull“ komanda sezonas laikā varētu progresēt un atgriezties pie favorītiem: “Man būs interesanti pavērot “Red Bull” attīstību, jo testos viņi nebija tik ātri vismaz salīdzinot ar “Ferrari”. Domāju, ka šeit viņi būs atveduši krietni vairāk uzlabojumus nekā uz testiem – būs interesanti pavērot viņu progresu.”

Jāatgādina, kā iepriekšējās trīs sezonās “Mercedes” no 59 GP posmiem nav spējusi triumfēt tikai astoņās sacīkstēs, tomēr Hamiltons uzskata, ka noteikumu izmaiņas neļaus “Mercedes” turpināt tik pārliecinošu uzvaru gājienu.

“Cik man zināms, tad nevienai komandai nav izdevies uzvarēt atkal jau nākamajā gadā pēc tik nopietnām izmaiņām noteikumos,” paziņoja trīskārtējais pasaules čempions. “Tas ir mūsu mērķis šogad!”

3 KOMENTĀRI

  1. Nez… Pagaidām izskatās, ka Ferrari tiešām izmisīgi mēģina noslēpt, ka ir kaut ko “atrakuši” un ir ātrāki par citiem. Žēl, ka pat potenciāli vairāk par divām komandām par titulu necīnīsies. Labi, ka tas ir divreiz vairāk nekā pagājušogad 🙂

  2. Un tā tie reitingi pirmssezonā tiek uzskrūvēti… Gan jau, ka šīs stīvēšanās iespaidā viena otra mājsaimniece arī svētdienas rītā ieslēgs teļļuku, lai apskatītos, kuram taisnība – melnītim no L’Oreal reklāmas žurnālā vai puisietim no BRAUN skuvekļa plakāta uz ielas.

  3. Luisam šogad “partijas” uzdevums ir iegūt vismaz 8 pole position. Favorītu loma sezonas sākumā nav svarīga. Piem. 2006.g. sezonas pirmo daļu Renault bija labāki par Ferrari, bet otrajā daļā jau Ferrari bija pārliecinoši ātrākā formula. Šobrīd spriedelēšana par spēku samēru ir veltīga laika izšķērdēšana, tad jau daudz lietderīgāk ir aizvējā pasauļoties.