Jau šajā nedēļas nogalē – 1. un 2. aprīlī – “Circuit de Catalunya-Barcelona” trasē sāksies jaunā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezona.

Jauno, 2017. gada World RX sezonu jaunās komandās iesāks arī Latvijas sportisti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Nitišs nokļuvis pērnās sezonas čempionvienībā “EKS RX”, kura turklāt šosezon ir ieguvusi “Audi” rūpnīcas atbalstu. Baumanis pievienojies jaunai komandai – “STARD”.

Bez mūsu braucējiem šogad pilnai čempionāta sezonai pieteikti arī 16 citi braucēji, tostarp Peters Solbergs, Sebastians Lēbs un Matiass Ekstrems, kā ar daudzi citi. Katrs no viņiem centīsies jauno World RX sezonu iesākt ar uzvaru Barselonas RX posmā. Ar detalizētāku šīs sezonas braucēju un komandu sastāvu varat iepazīties šeit!

“Pēdējais mēnesis ar EKS ir bijis ļoti intensīvs un dažādiem notikumiem piepildīts. Audi S1 EKS RX man ir pilnīgi jauns auto un tam nepieciešama nedaudz cita pilotēšanas pieeja nekā esmu radis līdz šim. Tomēr man ir lieliska komanda un komandas biedri, kas mani atbalsta katrā attīstības solī un sniedz padomus, lai es spētu iespējami ātri pielāgoties šai automašīnai. Man patīk, ka sezona šogad sāksies Barselonā. Trasē apkopoti dažādi elementi – ļoti ātra asfalta taisne, kam seko šauri, atpakaļejoši grants sekcijas līkumi. Tehniski un interesanti, turklāt prognozētie mainīgie laika apstākļi vēl vairāk sajauks kārtis!”

Pērn Barselonas RX uzvaru guva šīs sezonas Nitiša komandas biedrs Matiass Ekstrems, kurš pateicoties veiksmīgajam sniegumam posmā spēja izvirzīties vadībā arī kopvērtējuma tabulā. Tikmēr lieliski nostartēja Jānis Baumanis, kurš finišēja 4. pozīcijā.

Barselonas RX trase

Interesanti, ka šogad pirmo reizi Pasaules RX pastāvēšanas vēsturē sezona nesāksies Montalegrē, Portugālē, kā bija ierasts redzēt iepriekšējos gados.

Vēl viens jaunums šajā sezonā būs arī Monster Energy Super Charge balvas iegūšanas kārtība. Tā vairs netiks dota braucējam, kurš pirmais iebrauc 1. līkumā, bet gan ātrākā starta reakcijas laika īpašniekam fināla braucienā.

World RX of Barcelona norises grafiks

Sestdiena, 1. aprīlis
10:00 Treniņbraucieni
13:00 Pasaules RX Supercar 1. kvalifikācija
15:30 Pasaules RX Supercar 2. kvalifikācija
Svētdiena, 2. aprīlis
09:30 Treniņbraucieni
11:00 Pasaules RX Supercar 3. kvalifikācija
12:10 Pasaules RX Supercar 4. kvalifikācija
14:40 Rallijkrosa studija kanālā Best4Sport TV
15:00 Tiešraides translācija kanālā Best4Sport TV
16:00 Finālbraucieni
17:00 Rallijkrosa studija kanālā Best4Sport TV

F1.LV visas Barselonas RX nedēļas nogales garumā sekos līdzi Barselonā notiekošajam. Šeit varat aplūkot ceturtdien notikušās sezonas prezentācijas fotogaleriju, bet jau sestdienā, kad trasē sāksies pirmā darbība piedāvāsim sacensībām sekot līdzi teksta tiešraidē!