Neraugoties uz izstāšanos pēc pusdistances, “McLaren” braucējs Fernando Alonso paziņojis, ka ir ļoti apmierināts ar savu šīs dienas sniegumu un norādījis, ka braucis vēl labāk kā pirms divām nedēļām Austrālijā.

Līdz pusass problēmām, kas lika divkārtējam pasaules čempionam nobraukt malā, Alonso aktīvi cīnījās par septītās vietas noturēšanu, neraugoties uz pesimistiskajiem komentāriem pēc pirmā posma par to, ka “McLaren” šobrīd esot vājākā komanda čempionātā.

Super! Likās, ka Austrālija ir neatkārtojama, tomēr šodien bijām vismaz tikpat labi, ja ne pat ātrāki. Protams, palīdzēja arī mitrā trase sacīkšu sākumā. Daudzi braucēji nespēja noturēties trases robežās, dāvājot mums pozīciju pēc pozīcijas. Kad trase sāka žūt, mēs turējāmies un nevienam vietu neatdevām.

Alonso norādījis, ka tik labi sen nav juties, bet Botasa “Mercedes” noturēšana aizmugurē uz vairākiem apļiem likusies sirreāla. “Ja spētu sasniegt finišu, visticamāk, cīnītos par pēdējiem punktiem ar Peresu un Magnusenu.

Par komandas galvenajiem mērķiem arī turpmākajos posmos tiks uzskatīta finiša sasniegšana, kas garantētu datu ieguvi, ko kavēja vājais darbs pirmssezonas testos. “McLaren” šobrīd ir viena no trim komandām, kam vēl nav izdevies gūt punktus, tomēr “Renault” un “Sauber” pēc uzrādītajiem rezultātiem kopvērtējumā šobrīd tiek klasificēti augstāk par Vokingā bāzēto vienību.

8 KOMENTĀRI

  1. Es arī esmu sajūsmā par Alonso kunga varējumu! Tā tik tik turpināt un gan jau pienāks reize kad 2/3 no sacīkšu dalībniekiem izstāsies+McLaren tačka izvilks līdz galam tādejādi kāds haļavnijs punktelis atleks! Man tik bail,ka tādā brīdi pats Alonso kungs vairs nevaldīs pār emocijām un aiz prieka ķersies klāt titula īstenošanas programmai solot to ko mēs jau 10-it gadus esam dzirdējuši! 😀

    • Es arī par to brīnos. Man ļoti gribētos, lai kādas dievišķas iejaukšanās rezultātā Alonso tiktu Mercedes vai Ferrari jau šosezon. Tad visiem mutes būtu ciet. Tas, ka Alonso no mašīnas spēj izspiest 110% nav redzams tikai neobjektīviem nīdējiem.

      Starp citu, Alonso komentāri sacīkstes laikā jau sāk prasīties pēc T-krekliņiem 🙂 Šoreiz piemēram viņš teica, ka “I am driving like an animal”. BBC komentētāji, gan piebilda, ka runa laikam iet par pandu 🙂 Tāpat man ļoti patika, ka uz jautājumu par riepu stratēģiju viņš atbildēja, ka viņam nav laika par to domāt, jo formulas noturēšana trasē prasot visu viņa uzmanību 🙂

      Viņš katrā komentārā iedzeļ Hondai 🙂