Roberts Kubica nepiedalīsies šī gada FIA World Endurance čempionātā, kur poļu pilots sākotnēji plānoja startēt privātajā “ByKolles” komandā LMP1 klasē.

Jau šīs nedēļas nogalē Silverstonā tiks atklāta WEC čempionāta sezona, tomēr Kubica tur nestartēs – bijušais F1 pilots nepiedalījās arī komandas testos jeb Prologā Moncas trasē, kur “ByKolles” komandu piemeklēja tehniskas problēmas.

“Pēc Prologa es nolēmu pārtraukt savu sadarbību un LMP1 sacīkšu programmu ar “ByKolles” komandu,” savā paziņojumā raksta Kubica. “Līdz ar to es nepiedalīšos WEC atklāšanas posmā Silverstonā un arī citos posmos. Tas bija smags lēmums, jo esmu zaudējis iespēju piedalīties ļoti aizraujošā un izaicinošā čempionātā, taču ceru, ka tā nebija mana vienīgā iespēja tur startēt.”

“ByKolles” komanda ir vienīgā privātā vienība, kas šogad plānojusi startēt LMP1 klasē un cīnīties ar “Toyota” un “Porsche” kompānijām. Prologā Moncā komandas modelis “ByKolles ENSO CLM P1/01” izlaida pirmās divas testu sesijas un ar Olivera Veba pūlēm kopā veica tikai 6 apļus pirms atklājās nopietnākas tehniskas problēmas, kas liedza turpināt testus.

2 KOMENTĀRI