LMT Autosporta Akadēmijai (LMT AA) šajā sezonā pievienojies jauns un talantīgs autosportists – Ingus Beļakovs. 17 gadus vecais jaunietis startēs rallijkrosa un auto šosejas sacensībās, ziņo LMT Autosporta Akadēmijas pārstāve Anda Treija.

Ingus Beļakovs ir dzimis 1999.gadā, un ar autosportu sāka nodarboties 2005. gadā. Bijis Latvijas Čempions kartingā, savukārt pagājušajā gadā ieguvis 3.vietu Igaunijas Rallijkrosa čempionāta Junioru ieskaitē, Super 1600 klasē.

I.Beļakovs savu nākotni saista ar rallijkrosa sacensībām, tādēļ šogad startēs Latvijas rallijkrosa kausā, ar Peugeot automašīnu cīnoties Super1600 klasē. Tomēr viņa pirmais starts paredzēts jau nākamnedēļ, ar Ford Fiesta R2 auto viņš brauks Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta pirmajā posmā Biķernieku trasē.

Ingus Beļakovs: “Esmu priecīgs, ka varu pievienoties LMT AA. Man ir lieli plāni autosportā, un nepieciešams krāt pieredzi. Šī ir vienīgā autosporta komanda Latvijā, kas ir kā tramplīns jaunajiem sportistiem. Mācīšos, praktizēšos un ņemšu vērā ieteikumus, lai uzlabotu savu sniegumu. Jauns izaicinājums ir auto šosejas sacensības, jau tagad nedaudz satraucos, bet vilinājums ir liels.”

LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs: “LMT AA mērķis ir atbalstīt autosportistus to karjeras sākumā, sniegt padomu, virzīt  uz mērķi. Ingus ir jauns sportists, kas šogad piedalīsies ne tikai Latvijas mēroga sacensībās, bet arī Ziemeļeiropas zonas jeb NEZ kroskartu čempionātā. Tā kā Ingus brauks arī rallijkrosa un autošosejas sacensībās, šī viņam būs saspringta sezona un galvenais ir atrast to pareizo ceļu pa kuru virzīties.”

LMT Autosporta Akadēmijā savulaik iesaistījušies un panākumus guvuši vairāki šobrīd jau zināmi autosportisti – Ralfs Sirmacis, Reinis Nitišs, Mārtiņš Sesks, Jānis Baumanis, Beate Klipa un citi. Viņi Akadēmijā startēja laikā, kad viņu talantu vajadzēja ieraudzīt un attīstīt. Šogad LMT AA sastāvā jau apstiprināti Mārtiņš Sesks un Ingus Beļakovs, savukārt jau tuvākajā laikā publiskosim arī komandas trešā dalībnieka vārdu.

Septīto gadu „LMT Autosporta Akadēmijas” ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons”. “LMT Autosporta Akadēmija lieto “Samsung Galaxy” viedtālruņus, bet ar eļļām un smērvielām akadēmiju apgādā „Motul”.