Šodien oficiālā paziņojumā “Honda” apstiprinājusi, ka no nākamā gada ar saviem jaudas agregātiem apādās arī “Sauber” komandu, kas šobrīd izmanto “Ferrari” dzinējus.

Tas ir patiess pagodinājums, ka varam uzsākt sadarbību ar “Honda”. Komandas atdzimšana būs vērojama ne tikai jaunajos īpašniekos, bet arī tehniskajā sadarbībā ar “Honda”. Esam sasnieguši jaunu atzīmi šajā V6 Turbo ērā un ceram, ka “Honda” pavērs jaunas perspektīvas nākotnē,” norāda komandas vadītāja Moniša Kaltenborna.

Par iespējamo darījumu ziņojām jau iepriekš, kad par galveno iemeslu sadarbības pārtraukšanai ar “Ferrari” tika minēta itāļu dzinēju vājā izturība un jaudas trūkums. “Sauber” izmantoja 2016. gada specifikas jaudas agregātu.

“Honda” pārstāvis Kacuhide Morijama (Katsuhide Moriyama) noliedz, ka šīs sezonas izskaņā varētu šķirties “McLaren” un “Honda” ceļi. “Nākamgad turpināsim sadarboties ar “McLaren”, kā arī uzņemsim savā ģimenē “Sauber” vienību. Šis būs jauns izaicinājums mūsu rūpnīcai. Centīsimies sasniegt maksimumu ar abām komandām, kā arī darīsim visu iespējamo, lai “Honda” atgrieztos kā dominējošais spēks cik vien drīz iespējams.

Tiek baumots, ka līdz ar šādu soli “Honda” varētu censties čempionātā iesaistīt vairāk japāņu braucējus. Kā reālākais kandidāts tiek minēts “McLaren” jauno braucēju programmas biedrs Nobuharu Macušita, kurš šogad startē F2 čempionātā.