Latvijas rallijkrosa braucējiem Reinim Nitišam un Jānim Baumanim šajā nedēļas nogalē priekšā nākamais izaicinājums – Hokenheimas RX posms, kas norisinās kopā ar DTM salonauto čempionāta pirmo posmu.

Iepriekšējā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Portugalē Nitišs izcīnīja savu pirmo finālu 2017. gada sezonā, kurā finišēja 5. vietā, kamēr Baumanis savā pusfināla braucienā piedzīvoja sadursmi ar Andreasu Bakerūdu un palika piektais.

2016. gada Hokenheimas RX, foto: fiaworldrallycross.com
2016. gada Hokenheimas RX, foto: fiaworldrallycross.com

Montalegres trasē Portugalē arī otrajā World RX sezonas posmā uzvaru izcīnīja Nitiša komandas biedrs “EKS” komandā Matiass Ekstrems, bet aiz viņa finišēja Sebastians Lēbs (“Peugeot Hansen”) un Johans Kristofersons (“PSRX Volkswagen Sweden”).

Hokenheimas trase latviešiem ir bijusi parocīga arī iepriekš, jo 2015. gadā Nitišs šeit tika pie otrās vietas, kamēr Baumanis pērn aizcīnījās līdz pusfinālam.

Pagājušajā sezonā slavenajā Hokenheimas trasē dubultuzvaru guva “EKS” komanda, kad viens aiz otra finišēja Ekstrems un Tomass Heikinens.

Reinis Nitišs, foto: EKS
Reinis Nitišs, foto: EKS

“Hokenheimas posmam rallijkrosa čempionātā ir īpaša vieta, jo sacensību grafiks tiek pakārtots DTM sezonas atklāšanai, turklāt Audi komandai tās ir kā mājas sacensības. Arī pati trase ir interesanta, it īpaši slavenais Sachs līkums, kas seko garai taisnei un pieļauj vairākas, vienlīdz ātras trajektorijas. Sacīkšu organizatori ir veikuši arī izmaiņas džokerapļa konfigurācijā, padarot to lēnāku. Tas nozīmē, ka visām komandām būs jāstrādā pie jaunas stratēģijas izstrādes, jo nevarēs paļauties uz iepriekšējo pieredzi,” Nitišs stāsta pirms sacensībām, “Pēc sasniegtā fināla Portugālē ir saglabājies pacilāts un kaujiniecisks noskaņojums, taču labi apzinos, ka pasaules čempionātā neviens dāvanas nedāļā un labu rezultātu iespējams sasniegt tikai ar rūpīgu un precīzi izpildītu darbu!”

Hokenheimas trase, grafiks: fiaworldrallycross.com
Hokenheimas trase, grafiks: fiaworldrallycross.com

Atšķirībā no citiem pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem, šeit darbība trasē sāksies jau piektdienas pēc pusdienā, kad norisināsies pirmās divas kvalifikācijas kārtas. Sestdien braucēji aizvadīs divas noslēdzošās kvalifikācijas kārtas, bet svētdienā gaidāmi pusfināli un fināli.

Cooper Tires World RX of Hockenheim norises grafiks

Piektdiena, 5. maijs
16:00 Pasaules RX Supercar 1. kvalifikācija
17:05 Pasaules RX Supercar 2. kvalifikācija

Sestdiena, 6. maijs
18:30 Pasaules RX Supercar 3. kvalifikācija
19:40 Pasaules RX Supercar 4. kvalifikācija

Svētdiena, 7. maijs
10:40 Rallijkrosa studija Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV
11:00 Tiešraides translācija Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV
12:10 Finālbraucieni
13:00 Rallijkrosa studija Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV