Bijušais MotoGP čempions Nikijs Heidens, kurš iekļuva smagā ceļu satiksmes negadījumā Itālijā, joprojām atrodas kritiskā situācijā un ārsti pagaidām neņemas veikt operāciju amerikāņu motošosejas braucējam.

Sākotnēji Heidens tika nogādāts Rimini slimnīcā, tomēr ņemot vērā nopietno stāvokli, tika nolemts viņu pārvest uz Cesena slimnīcu, kur ir ievērojami modernāks aprīkojums. Trešdienas vakarā izplatītajā ziņojumā ir teikts, ka Heidenam pēc sadursmes ar automašīnu ir smadzeņu tūska un vairāki kaulu lūzumi. Ārsti apgalvo, ka smadzeņu bojājumi prasīs atbrīvot no spiediena galvaskausu, taču pagaidām sportista stāvoklis nav tik stabils, lai šo procedūru varētu droši veikt. Šodienas paziņojumā teikts, ka Heidena situācija joprojām nav mainījusies.

“Nikijs Heidens joprojām atrodas reanimācijā un no klīniskā viedokļa situācija ir ārkārtīgi nopietna,” teiksta paziņojumā.

PAPILDINĀTS [18:17]:

“Red Bull Honda World Superbike Team” izplatījusi paziņojumu, ka kopā ar Nikiju šobrīd ir gan līgava Džekija, gan brālis Tomijs un māte Rouza. Tikmēr Mauricio Bufalini slimnīcā Čezānā tiek ziņots, ka Heidena stāvoklis joprojām ir ļoti kritisks. Motosportists joprojām ir intensīvā aprūpē un, visticamāk, piedzīvoti nopietni smadzeņu bojājumi. Ārstu prognozes pagaidām ir atturīgas.