Žurnāls “Forbes” apkopojis aizvadītā gada pelnošāko sportistu topu. Tā augšgalā atrodams portugāļu futbolists Krištiano Ronaldo, bet topa 10. vietu ieņem “Mercedes” F1 komandas braucējs Luiss Hamiltons. Starp 100 pelnošākajiem sportistiem 2016. gadā bez Hamiltona atrodami vēl 4 autosportisti.

Hamiltona ienākumi pērn mērāmi 46 miljonos USD (38 miljoni algā un prēmijās + 8 miljoni reklāmu līgumos). Arī viņa galvenā konkurenta cīņā par šīs sezonas F1 titulu Sebastiana Fetela alga pērn bijusi 38 miljoni USD, tomēr vācietis nav darbojies tik aktīvi mārketinga jomā, no kā saņēmis tikai 500 tūkstošus, kas “Ferrari” zvaigzni ierindo 14. vietā.

Par 20. pelnošāko sportistu 2016. gadā kļuvis “McLaren” braucējs Fernando Alonso (34 miljoni alga + 2 miljoni no reklāmlīgumiem). No Formula 1 čempionāta nevienam citam nav izdevies nopelnīt vairāk kā 21 miljonu USD. Hamiltons, Fetels un Alonso ieņem 4., 5. un 6. vietu, vērtējot tikai pēc algas, kamēr reklāmas līgumu ienākumi ievērojami atpaliek no vadošajām futbola, tenisa un basketbola zvaigznēm.

Topa simtnieka lejasgalā atrodami arī divi NASCAR braucēji – pērnā gada čempions Džimmijs Džonsons (93. vieta – 21.8 miljoni USD) un Deils Ērnhards Jr. (100. vieta – 21.4 miljoni USD), kurš šīs sezonas beigās liks punktu savai braucēja karjerai. Abi 40 gadu slieksni pārkāpušie braucēji Ērnhards un Džonsons ieņem attiecīgi 2. un 4. vecākā sportista godu šai topā (vecākais – 46 gadus vecais golferis Fils Mikelsons). Kopumā topā iekļuvuši 11 dažādu sporta veidu pārstāvji.

Visu topu vari aplūkot FORBES mājaslapā.

7 KOMENTĀRI

  1. Interesanti (bet ne pārsteidzoši), ka 68 pozīcijas šajā simtniekā aizņem pārstāvji tikai no Ziemeļamerikas basketbola, beisbola un amerikāņu futbola līgām, t.i., uzpūsto miljonāru kaltuvēm. Un vēl interesantāk, ka divus no pieminētajiem 3 sporta veidiem nekur citur pasaulē praktiski nezina un neskatās, nemaz nerunājot par to, ka kāds būtu dzirdējis šo zvaigžņoto miljonāru vārdus.

    • Piekrītu Pro! Es amerikāņu futbolu un beisbolu pusaudža gados ar čaļiem pļavā dažreiz uzspēlēju, jo divi no mūsu aktīvistiem bija uzzinājuši abu sporta veidu noteikumus un tad mēs sašuvām ķipa regbija bumbu priekš am.futenes un sadabūjām vāli priekš beisbola un pa retam laidām vaļā. 😀 bet pēc tam biju jau gandrīz aizmirsis par šiem sporta veidiem… līdz sākās i-neta episkās vārdu kaujas ar sparīgo keksu Andžu Arbīti, kura brašais puika laikam pirms gadiem ~7 kļuva pat par Latvijas čempi. Respect, jo sakarīgs pičers acīmredzot viņš bija.

  2. “divus no pieminētajiem 3 sporta veidiem nekur citur pasaulē praktiski nezina un neskatās” – dīvaina frāze (un vēl no Pro), varbūt to pašu var teikt par Indycar? Vai ledus hokeju? Jo beisbols ne tuvu nav tik nepopulārs pasaulē. Pie tam – šogad aprīlī D.Neverauskas (dzimis un audzis Viļņā), kuru redzēju arī spēlējam Lomonosova ielā 1, 2014.gadā, nospēlēja MLB līgā pāris iningus…

  3. Par beisbolu tomēr atļaušos nepiekrist. Ja beisbols arī ir populārs kaut kur ārpus ASV, tad tās varētu būt tikai dažas valstis un arī tad kaut kur Latīņamerikā. Lietuvietis MLB līgā, protams, nenozīmē, ka beisbols mūsu kaimiņvalstī būtu populārāks kā, piemēram, kērlings, kur leiši pasaules vīriešu rangā ir “augstajā” 30.vietā…
    Bet par IndyCar un hokeju nestrīdēšos, jo nav iemesla cepienam – Forbes simtniekā šo discilpīnu pārstāvju vienkārši nav…

    • Japāna, Koreja arī… ir Āzijas beisbola skola. Praktiski iznāk kā Ziemeļamerikas un Eiropas hokeja skolas.
      Bet tas tā. Galvenais, ka daudzi staigā ar NYY beisbola cepurītēm arī nezinot par sporta veida neko 🙂
      Galvenais, ka ASV lielās sporta līgas tāpat ir pārākas par daudzu valstu kopējām līgām… mārketinga, vēstures utml., ziņā. Katrā ziņā beibols man liekas daudz saistošāks par (Eiropas) futbolu.

  4. No personīgās pieredzes me thinks, ka tādi sporta veidi kā beisbols un am.futene tādās valstīs kā Latvija, Lietuva utml. ir priekš entuziastiem, kuri grib jaunas emocijas un piedzīvojumus, bet ja no šiem entuziastiem izaug arī kāds reāli sakarīgs lietaskoks (MLB līmenis) nu tad šīs valsts plāns jau ir pārpildīts. 🙂

    • Tā viš i…. Pats jau bērnībā skatījos futbolu (kaut vai 1986.gada PČ), bet, ja citi cilvēki nemainās un spītīgi turās pie kaut kāda nacionālā sporta veida, dzerot aliņu iefano par kādu klubu, es tomēr mainījos un pēc tam, kad 90ajos biju aptvēris, cik lielisks bija CART seriāls (un F1 pārgāja otrajā plānā), ievēroju (skatoties NHL spēles) ekrāna apakšā titros, cik dažādi ir MLB rezultāti – 2:0, 11:7 – padomāju, cik dažādi rezultāti! Un tad kaut kā pieleca (2007.gadā), kas beisbols ir, un kur tā “sāls”.