Aizvadītajā nedēļas nogalē līdz ar Azerbaidžānas Grand Prix aizvadīti kārtējie posmi MotoGP, F2, IndyCar, WTCC un NASCAR čempionātos.

MotoGP Asēnas trasē savu pirmo pole position karjerā izcīnīja debitants Johans Zarko, noturot vadību arī startā pār Markesu, Rosi un Petruči. Rosi apdzina abus priekšā esošos braucējus, saskaroties ar Zarko, par ko vēlāk izteica plašu kritiku francūža virzienā. Tikmēr avāriju piedzīvoja Rosi komandas biedrs Vinjaless. Andrea Dovicioso noķēra līderu grupu un drīz vien cīnījās par otro vietu ar Petruči. Pēdējos apļos gan itālis metās uzbrukumā Rosi, tomēr finišā zaudēja par 0.063 sekundēm. Tas saasinājis cīņu kopvērtējumā – Dovicioso (115), Vinjaless (111), Rosi (108), Markess (104).

REZULTĀTI

Pamatīgu emocionālo karuseli piedzīvojis F2 spožākais talants Šarls Leklerks, kurš tikai trīs dienas pēc tēva nāves Baku trasē izcīnīja pole position, ko pārvērta uzvarā pirmajā braucienā, kas tika apturēts pēc avārijas, kā rezultātā Šons Gelaels aizsporstoja trasi vecpilsētas sektorā. Ar viņu uz goda pjedestāla kāpa arī de Vrīss un Latifi, bet otrajā braucienā Monako pārstāvis no astotās starta vietas izlauzās līdz vadībai, kam gan palīdzēja sākotnējā līdera Roulanda izstāšanās pārnesumkārbas problēmu dēļ. Dzelteno karogu ignorēšana gan lika Leklerkam saņemt 10 sekunžu sodu un zaudēt uzvaru Normanam Nato, tomēr kopvērtējumā šai posmā iekrāts drošs pārsvars. Ar 10. un 4. vietu uz vienu posmu čempionātā atgriezās Sergejs Sirotkins, aizvietojot traumēto Aleksu Albonu.

REZULTĀTI 

Skots Diksons palielinājis pārsvaru kopvērtējuma vadībā IndyCar čempionātā pēc uzvaras Kohler Grand Prix. “Team Penske” aizņēma pirmās četras vietas kvalifikācijā un kontrolēja notikumus sacīkšu sākumā ar Kastronevesu un Ņūgārdenu priekšgalā, tomēr pusceļā apsteidza abus un pakāpeniski palielināja savu pārsvaru. Neveiksmīgas sacīkstes izvērtās Takumam Sato, kurš tāpat kā vecmeistars Kanāns piedzīvoja avāriju.

REZULTĀTI

WTCC posmā Portugālē čempionāta galvenajam favorītam Tjago Monteiro neizdevās tikt pie uzvaras nevienā no braucieniem. Pirmajā lielisks starts no ceturtās vietas padevās Medi Benani, bet otrajā labākais bija kvalifikācijas uzvarētājs Norberts Mišeliss. Monteiro tāpat kā “Volvo” braucējam Tedam Bjorkam izdevās kāpt uz goda pjedestāla abos braucienos, saasinot cīņu par titulu un apsteidzot līdzšinējo kopvērtējuma līderi Niku Katsburgu.

REZULTĀTI

2 KOMENTĀRI