Vācu autoražotājs “Porsche” paziņojis par aiziešanu no pasaules izturības sacīkšu čempionāta (WEC) prestižākās LMP1 klases, kur šogad izcīnīja uzvaru Lemānas 24 stundu sacīkstēs, lai ietu citu autoražotāju pēdās un 2019. gadā pievienotos Formula E čempionātam.

“Porsche” pametīs WEC jau šī gada izskaņā, kas nozīmē, ka “Toyota” paliks par vienīgo rūpnīcas komandu LMP1 klasē, kuru gan papildinās vairākas privātās vienības. Tikmēr “Porsche” Formula E čempionātam pievienosies uz 2019./2020. gada sezonu līdz ar “Mercedes”, kuri vakardien paziņoja par lēmumu pamest DTM, lai cīnītos elektromobiļu konkurencē.

Pievienošanās Formula E un centieni sasniegt labus rezultātus šai čempionātā ir loģisks solis, kas saistīts ar mūsu E misiju ielas autobūvē. Brīvība tehnoloģiju izveidē ir viens no galvenajiem iemesliem mūsu lēmumam,” skaidro “Porsche” valdes loceklis Mihaels Steiners.

Uzbūvēt komandu no pašiem pamatiem nebija viegls uzdevums. Gadu gaitā esam izveidojuši profesionālu un veiksmīgu komandu,” norāda “Porsche” LMP1 programmas viceprezidents Frics Encingers. “Šī būs bāze mūsu tālākai attīstībai. Esmu pārliecināts, ka augsti uzstādīto latiņu spēsim noturēt arī Formula E čempionātā. Esam sajūsmā par iespēju pievienoties čempionātam.”

Šobrīd “Porsche” ekipāža Hārtlijs / Bernards / Bambers ir WEC kopvērtējuma vadībā, bet, pateicoties stabilam Janī / Loterera / Tandī ekipāžas sniegumam, ražotāju ieskaitē “Porsche” guvuši 154 punktus, kamēr “Toyota” tikai 114.5 punktus. “Porsche” GT klases programmu izmaiņas neskars.

1 KOMENTĀRS