Aizvadītajā nedēļas nogalē Hungaroringā paralēli F1 čempionātam risinājās sacīkstes arī junioru kategorijā F2 un GP3 čempionātos, bet Spa trasē tika aizvadīts kārtējais Eiropas F3 čempionāta posms.

Septīto reizi pēc kārtas uzvaru F2 kvalifikācijā izcīnīja čempionāta debitants Šarls Leklerks, tomēr “Prema” braucējam sacīkstes nācās uzsākt no pašām beigām, pēc tam, kad mašīnai atklāja nelegālu detaļu, kas ir atļauta F3 čempionātā, taču mehāniķi neesot zinājuši par atšķirībām.

Pirmā brauciena startā jaunais pole position ieguvējs Olivers Roulands piekāpās Artjomam Markelovam, tomēr, dodoties boksos apli ātrāk, atguva savu pozīciju. Leklerks jau pirmajā aplī apdzina 8 konkurentus un ar atšķirīgu riepu stratēģiju spēja pacelties līdz pat piektajai vietai līdz Markelovs piedzīvoja avāriju, liekot sacīkstei beigties aiz drošības mašīnas, ļaujot “DAMS” komandai izcīnīt dubultuzvaru ar kanādieti Latifi uzreiz aiz Roulanda.

Otrajā braucienā pirmajā rindā startējušie Alekss Albons un Normans Nato veica ļoti vājus startus, izkrītot no vadošo piecinieka, kas ļāva vadību pārņemt Nobuharam Macušitam, kurš startēja ceturtais. Ilgu laiku otrajā vietā turējās Luka Džioto, tomēr pēdējos apļos zaudēja savu pozīciju de Vrīsam, Roulandam un Leklerkam. Pirmā brauciena uzvarētājs Roulands apsteidza de Vrīsu, samazinot čempionāta līdera Leklerka pārsvaru līdz 50 punktiem. Nākamais posms pēc 4 nedēļām notiks Spa trasē, Beļģijā.

F2 Ungārijas posma rezultāti

GP3 čempionāta pirmajā braucienā kopvērtējuma līderis Džordžs Rasels nobrauca malā tehnisku problēmu dēļ jau iesildīšanās aplī, ļaujot Džeikam Eitkinsam izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Fukuzumi un Ubērs palīdzēja “ART” komandai aizņemt visu goda pjedestālu. Otrais brauciens gan, maigi sakot, nebija tik veiksmīgs “ART” vienībai – Fukuzumi no trases tika izstumts jau pirmajā aplī, Eitkensa riepa izlaida gaisu pēc cīņas ar Raselu, bet pašam Raselam nācās doties boksos, lai nomainītu priekšējo antispārnu. Tas ļāva Alezī otro posmu pēc kārtas uzvarēt otrajā braucienā un kopvērtējumā pacelties uz 5. vietu. Rasela pārsvars pār Eitkensu sarucis līdz 9 punktiem.

GP3 Ungārijas posma rezultāti

Spa trasē notikušajās F3 sacīkstēs perfektu kvalifikāciju aizvadīja 17 gadus vecais Lando Noriss. Pirmajā braucienā viņš spēja noturēt uzvaru pēc Ilota uzbrukumiem. Finišu otrajā vietā negaidīti sasniedza Mazjopins. Otrais brauciens “Carlin” pilotam nebija tik veiksmīgs – statrā viņu apsteidza Ilots un Žou, ar ko tika piedzīvota sadursme. brauciens gan pagāja Ferdinanda Habsburga zīmē, kurš uzvaru izcīnīja no astotās starta vietas. Par avārijas izraisīšanu Norisam tika atņemta pole position, tomēr viņš spēja izcīnīt uzvaru no 4. vietas un samazināt Maksa Gintera pārsvaru kopvērtējumā līdz 18 punktiem. Miks Šūmahers pēc trim finišiem punktos pēc Beļģijas posma kopvērtējumā ieņem 11. vietu.

F3 Beļģijas posma 1. brauciena rezultāti
F3 Beļģijas posma 2. brauciena rezultāti
F3 Beļģijas posma 3. brauciena rezultāti