Neraugoties uz iepriekš izskanējušajām runām par iespējamo savstarpējo sadarbību, “Toro Rosso” komanda nākamgad tomēr neizmantos “Honda” dzinējus.

“Toro Rosso” jau ir līgums ar “Renault” par jaudas agregātu piegādi uz 2018. gada sezonu, tomēr pēc tam, kad “Sauber” neizdevās vienoties ar “Honda”, japāņi centās paplašināties, kā otro komandu, ar ko veidot sadarbību, izvēloties “Toro Rosso”, kas nākotnē varētu nodrošināt arī sadarbību ar “Red Bull”.

Tiek ziņots, ka iemesls nespējai vienoties meklējams nespējā vienoties par darījuma finansiālo pusi, kā rezultātā vienošanās pārcelšana uz vēlāku laiku ievērojami apgrūtinātu spēju kopīgi radīt konkurētspējīgu formulu. Ne “Toro Rosso”, ne “Honda” pārstāvji komentārus nevēlējās sniegt.

“Toro Rosso” sāka izmantot “Renault” dzinējus tikai šogad pēc pārejas no “Ferrari”. Pagaidām nav skaidrs, vai “Honda” paliks F1 čempionātā arī nākamsezon, jo pagaidām ar japāņu koncernu sadarbojas tikai “McLaren”, tomēr sadarbības pārtraukšana nešķiet pārāk reāla, jo “Mercedes” un “Ferrari” nevēlās apgādāt konkurentus ar kvalitatīvākiem dzinējiem, bet “Renault” māc bažas, vai ceturtās vienības piesaiste neatstās negatīvas sekas uz viņu dzinēju izturību.