Pēc “BMW” braucēju dominances pirmajā braucienā un “Audi” lieliskā snieguma otrajā braucienā, abi autoražotāji ieguvuši pārsvaru pār konkurentiem no “Mercedes”, kamēr cīņas par braucēju titulu ievērojami saasinājušās.

Lietus iejaucās pirmā brauciena kvalifikācijā, līdz kam “BMW” braucēji Gloks, Farfuss, Vitmans un Martins bija paguvuši aizņemt četras vadošās pozīcijas. Pirmajos apļos Farfusa temps nebija tik augsts un viņš tika izmantots, lai bremzētu “Audi” braucēju Renē Rastu, par ko līdzšinējais kopvērtējuma līderis bija dusmīgs, tomeŗ norādīja, ka tā bijusi gudra stratēģija. Bremzēšanas rezultātā uz ceturto vietu pakāpās Maiks Rokenfellers, kurš boksos bija devies jau pirmajā aplī. Vadošie braucēji pozīcijas nemainīja un Gloks tika pie savas pirmās uzvaras šosezon.

Kaislībām pilna bija kvalifikācija otrajam braucienam – Gloks juta, ka pagājušā gada vicečempions Mortara viņu ir bloķējis, tādēļ atbildēja ar līdzīgu manevru. Gloks zaudēja savu 5. starta vietu un saņēma 3000 EUR sodu, bet Mortara saņēma 5 starta vietu sodu nākamajam posmam par Grīna bloķēšanu.

No pirmajām 3 vietām jau atkal sāka “BMW” pārstāvji Farfuss, Vitmans un Martins, aiz viņiem “Audi” armija ar Grīnu, Rastu un Rokenfelleru. Startā vadībā izgāja Vitmans, bet Grīns gandrīz apsteidza Farfusu, kamēr Martins zaudēja vairākas pozīcijas. Rokenfellers ātri vien nonāca otrajā vietā, kamēr vairums braucēju izvēlējās veikt ātru boksu apmeklējumu. Rokenfellera mēģinājumi apsteigt Vitmanu nebija veiksmīgi, bet vēls pitstops ļāva Duvālam atgriezties trasē trešajā vietā, tieši priekšā Ekstromam. Timo Gloks aizcīnījās līdz astotajai vietai, kamēr Rasts izstājās pēc mašīnas bojājumiem kontaktā ar konkurentiem pēc jau tā neveiksmīga sākuma. Pēc finiša Vitmana mašīnas bākā nebija palicis nepieciešamais 1 kg degvielas parauga paņemšanai un “BMW” braucējs tika diskvalificēts, ļaujot pirmās četras vietas ieņemt “Audi” braucējiem.

Līdz ar to kopvērtējuma vadošo trio ieņem “Audi” braucēji Ekstroms (128 punkti), Rasts (114), Rokenfellers (110), bet labas cerības uz titulu saglabā arī Gloks (104), Martins (102), Auerss (99), Grīns (99), kā arī pagājušā gada čempions Vitmans (93), kurš bez diskvalifikācijas būtu Ekstroma tuvākais sekotājs. Nākamais posms 9. un 10. septembrī risināsies Nirburgringā.

DTM Zandvortas posma rezultāti
DTM čempionāta kopvērtējums