Pēc neoficiālas informācijas tapis zināms, ka talantīgais spāņu autosportists Karloss Saincs neturpinās sadarbību ar savu līdzšinējo komandu “Toro Rosso”, pievienojoties “Renault” komandai.

Motorsport.com ziņo, ka Karloss Saincs nonāks “Renault” īpašumā kā nodeva par “Toro Rosso” vienības sadarbības pārtraukšanu ar franču dzinēju ražotāju. Tā rezultātā “Toro Rosso” tiks pie “Honda” dzinējiem, kļūstot par to vienīgajiem klientiem, jo “Renault” nu būs iespēja kā trešo vienību savā paspārnē pieņemt “McLaren”.

Jau iepriekš ziņojām, ka “Renault” nav gatava ar saviem jaudas agregātiem apgādāt gan “Renault”, “Red Bull” un “Toro Rosso”, gan “McLaren” komandu. Ja Sainca pāreja īstenosies, viņš, visticamāk, ieņems blāvu sniegumu demonstrējušā Džoliona Palmera vietu, liedzot Roberta Kubicas atgriešanos, kura vārds gan pēdējā laikā tiek saistīts ar “Williams” vienību.

Lai gan darījums stāsies spēkā tikai nākamgad, pastāv runas, ka Saincs Palmera vietu varētu ieņemt jau Malaizijas GP izcīņā, kas ļautu jau šogad debiju piedzīvot pagājušā gada GP2 čempionam Pjēram Gazlī. Par to, vai šāda notikumu attīstība piepildīsies, visticamāk, tiks viesta skaidrību tuvāko pāris dienu laikā.