Šodien CSDD Rīgas Motormuzeja telpās norisinājās preses konference pirms 16. un 17. septembrī gaidāmā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta desmitā posma Neste World RX of Latvia, kā arī tika izlozēts braucēju sadalījums pirmajai kvalifikācijai, ziņo Latvijas RX organizatori.

“Cerēju, ka šodien būs mazliet brīvāks režīms, tomēr nācās sniegt ļoti daudz interviju. Tas, protams, ir ļoti svarīgi, tomēr ir jāprot nošķirt, kad pienācis laiks sākt gatavoties pašiem braucieniem. Man ir dota tikai viena nedēļa gadā, lai startētu savu fanu priekšā, tādēļ ir svarīgi tieši šonedēļ demonstrēt savu labāko sniegumu. Pozitīvisms, ko saņemam no Latvijas faniem ir satriecošs; jūtu, ka viņi ir palīdzējuši man uzņemt papildus enerģiju. Protams, spriedze ir augstā līmenī un komandas biedri jau joko par to, ka es esmu uz katras sienas, autobusa un visur citur. Vasarā veicām šeit testus, bet Kanādā un Francijā jutu, ka esam kļuvuši ātrāki, kas liek ticēt, ka spēsim paveikt daudz arī mājās. Palīdz arī ciešā sadarbība starp visiem komandas braucējiem,” pirms sacensībām stāsta jēkabpilietis Reinis Nitišs.

“Ir patiess pagodinājums startēt savu skatītāju klātbūtnē, tomēr arī uztraukums dara savu. 342 dienas gaidot šo posmu man sākušas teju trīcēt rokas! Organizatori ir paveikušu teicamu darbu un rītdien beidzot tiks dota iespēja doties trasē, lai kopā ar skatītājiem izbaudīt šo pasākumu. Manuprāt, ir ļoti svarīgi, ka posms atrodas tikai 20 minūšu attālumā no pilsētas centra – un uz trasi vari atbraukt pat ar riteni. Uz katru braucienu iešu ar mērķi uzvarēt, tomēr pusfināls un fināls nebūs tik viegli sasniedzams. Centīšos paveikt visu, kas ir manos spēkos,” noteic STARD komandas braucējs Jānis Baumanis.

“Organizatori ir paveikuši lielisku darbu. Trase izskatās ļoti labi, turklāt visa atmosfēra, gatavojoties posmam, ir pozitīva, pateicoties lieliskai infrastruktūrai. Pagājušajā gada rezultātus esmu aizmirsis, jo tie nebija diez ko iepriecinoši. Jau pērn abi ar Johanu sezonas griezumā uzrādījām ļoti labus rezultātus. Tiesa gan, arī konkurenti turpina turēt latiņu augstu, un neļauj mums ne mirkli atpūsties. Mūsu sapnis vienmēr bija triumfs komandu ieskaitē. Strādājam ļoti smagi, lai to sasniegtu. Ar lielisku komandas biedru un pareizu plānošanu mums ir izdevies spert soli tālāk kā citiem. Cīņas ir ļoti saspringtas, tomēr koncentrējamies uz izvairīšanos no problēmām un pieturēšanos pie savas stratēģijas. Projekts pa īstam iekustējās vien janvārī, tomēr man ir patiess prieks saglabāt savu pagājušā gada mašīnu kā atskaites punktu. Šogad neesam ātrāki, tomēr auto izturībā gan esam pielikuši. Pirms tam startēju rallijā, kur bija tāds braucējs, kas spēja uzvarēt pat desmit posmus gada laikā, kas tikai pierāda, ka nevaram ne mirkli nenovērtēt Lēba spējas. Tolaik nebiju apmierināts, tomēr pieturamies pie savas shēmas jau vairākus gadus un tas dod rezultātus. Turklāt, kā jau minēju, Johans ir ļoti ātrs braucējs,” atzīst divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs.

“Pērn šeit uzvarēju, pateicoties lietusgāzei. Trase bija ļoti piemērota mūsu mašīnām. Ceru, ka tas atkārtosies arī šogad. Protams, tās nedaudz atšķiras no pagājušā gada. Esam pieslīpējuši daudz dažādas nianses, tomēr arī konkurenti nav sēdējuši bezdarbībā. Vēlos uzvarēt, bet nekad nevar zināt, kas notiks, dodoties pirmajā līkumā. Francijā bijām ātri, cerams spēsim turpināt iesākto. Trase ir tehniski sarežģīta. Saķere ir ļoti laba, kas ir pateicīgi mums, jo slidenā trasē mašīna neuzvedās tik droši. Ceru, ka viss izvērtīsies labi un spēsim atkārtot pagājušā gada sasniegumu,” piebilst deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastians Lēbs, kurš tieši CSDD Biķernieku trasē pērn guva savu pirmo uzvaru rallijkrosā.