Noslēdzies FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 10. posms – Neste World RX of Latvia. Tajā pasaules čempiona titulu nodrošināja Zviedrijas sportists Johans Kristofersons, kamēr Jānis Baumanis finālā palika 5. vietā. Reinis Nitišs no cīņas par finālu izstājās pusfinālā.

Trešajā kvalifikācijā Nitišs ierindojās 9. vietā, kamēr Baumanis palika 14. vietā. Pārliecinoši labāko laiku uzrādīja Kristofersons.

Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Nitišs aizvadīja braucienu, kurā 4 no 5 mašīnām bija “EKS” komandas. Braucienā Nitišam izdevās iegūt 3. vietu, no komandas biedriem priekšā palaižot vienīgi Matiasu Ekstromu. Ceturtajā kvalifikācijā Jēkabpilietim 8. laiks, bet pēc četrām kvalifikācijām kopā Nitišs palika 9. vietā.

Lai arī brauciens Baumanim nebija tik veiksmīgs, kā rezultātā kvalifikācijā tikai 15. vieta, tomēr izdevās nosargāt Top12 vietu četru kvalifikāciju kopsummā, par nieka vienu punktu pārspējot komandas biedru Timuru Timerzjanovu. 4. kvalifikācijā ātrākais bija pagājušā gada Latvijas RX uzvarētājs Sebastians Lēbs, tomēr pēc visām kvalifikācijām pirmajā vietā palika Kristofersons.

Pirmajā pusfinālā startēja Kristofersons, Ekstroms, Andreass Bakerūds, Timijs Hansens, kā arī Nitišs un Niklass Gronholms. Nitišs pēc sava džokerapļa aizķērās aiz Hansena, kuram bija tukša riepa. No pirmā pusfināla finālā iekļuva Kristofersons, Ekstroms un Bakerūds.

Otrajā pusfinālā norisinājās vieni no svarīgākajiem notikumiem. Tajā startēja Lēbs, Peters Solbergs, Tomass Heikinens, Kevins Hansens, Niko Millers un Baumanis. Uzreiz pēc starta, pirmajā līkumā, pēc sadursmes ar Baumani smagu avāriju piedzīvoja Solbergs. Lai arī Baumanim izdevās turpināt braucienu un iekārtoties 2. vietā, brauciens tika apturēts pirmā apļa beigās, jo Solbergam bija nepieciešama ārstu palīdzība.

Kad Solbergs tika aiztransportēts uz slimnīcu, otrais pusfināls varēja sākties vēlreiz. Arī otrajā mēģinājumā Baumanim izdevās labs starts, pēc kura viņš atradās 3. pozīcijā. Pēc džokerapļa Baumanim sanāca cieša cīņā ar Kevinu Hansenu, tomēr izdevās nosargāt 3. vietu, kļūstot par pirmo latvieti Latvijas RX finālā. Bez Baumaņa finālā tika Lēbs un Millers.

Finālā Baumanis startēja labi, uz brīdi pat izvirzoties 2. pozīcijā, tomēr lielāko brauciena daļu pavadot 3. vietā.  Ceturtajā aplī, kad Baumanis devās džokerī, aizmugurē esošie Lēbs un Bakerūds jau bija Jāni noķēruši, kā rezultātā finišā 5. vieta, priekšā otro rallijkrosa sacīksti karjerā aizvadījušajam Milleram. Kristofersons izcīnīja pārliecinošu uzvaru Latvijas RX, divus posmus pirms beigām nodrošinot titulu sev braucēju ieskaitē, kā arī komandu ieskaitē “PSRX Volkswagen Sweden” komandai.

Latvijas RX – fināls

Vieta Braucējs Laiks Punkti
1. Johan KRISTOFFERSSON 05:06.673 8
2. Mattias EKSTRÖM 05:09.038 5
3. Sébastien LOEB 05:10.592 4
4. Andreas BAKKERUD 05:11.207 3
5. Janis BAUMANIS 05:16.726 2
6. Nico MÜLLER 05:27.649 1