Luiss Hamiltons aizvadītajā Singapūras GP izcīņā spēja tikt pie uzvaras, kamēr startā avāriju piedzīvoja kvalifikācijas pirmo 3 vietu īpašnieki – Fetels, Verstapens un Raikonens.

Jau pirms Singapūras GP starta trasē bija nolijis pamatīgs lietus, kas braucējiem lika sacīkstes startā izvēlēties lietus vai pārejas tipa lietus riepas. Bija bažas, ka sacīkste varētu tikt sākta aiz drošības mašīnas, tomēr skatītājiem par prieku, sacīkstes starts tika dots ierastā veidā.

Uzreiz pēc izkustēšanās no vietas, Sebastians Fetels devās uz trases kreiso malu, kur jau atradās Makss Verstapens un Kimi Raikonens. Arī Verstapens nedaudz pavirzījās pa kreisi, uztriecoties virsū Raikonenam, kurš slīdot izsita arī Fetelu. Nekontrolējami slīdošās formulas pirmajā līkumā arī aizķēra Fernando Alonso “McLaren” mašīnu, kurš pēc veiksmīga starta atradās augstā vietā. Trasē devās drošības mašīna.

Pēc drošības mašīnas došanās malā nepagāja ilgs laiks, līdz tai atkal vajadzēja atgriezties trasē. Šoreiz avāriju piedzīvojis bija krievu sportists Daņila Kvjats. Drošības mašīnas laikā pitstopā devās Daniels Rikardo, kurš vēlreiz uzlika pārejas tipa lietus riepas, turpretī Hamiltons boksos nedevās.

Trase sāka žūt, un brīdī, kad līderi nomainīja lietus riepas nomainīja pret slikiem, Hamiltonam bija 11 sekunžu pārsvars pār Rikardo. Turpinājumā gan “Red Bull” braucēja formula bija nedaudz ātrāka, tomēr Hamiltonu noķert neizdevās. Lielāko daļu sacīkstes 4. vietā pavadīja Valteri Botass, tādu vietu ieņemot arī finišā.

Sacīkšu otrajā daļā trasē jau trešo reizi devās drošības mašīna, šoreiz pēc Markusa Ēriksona avārijas, taču lielas korekcijas rezultātos tas neieviesa.

Hamiltona uzvara un Fetela izstāšanās ļauj britam palielināt savu pārsvaru kopvērtējumā līdz 28 punktiem, brīdī, kad līdz sezonas beigām palikušas 6 sacīkstes.

Singapūras GP – rezultāti

5 KOMENTĀRI

  1. stāv rakstīts –

    “Uzreiz pēc izkustēšanās no vietas, Sebastians Fetels devās uz trases kreiso malu, kur jau atradās Makss Verstapens un Kimi Raikonens. Arī Verstapens nedaudz pavirzījās pa kreisi, uztriecoties virsū Raikonenam, kurš slīdot izsita arī Fetelu. Nekontrolējami slīdošās formulas pirmajā līkumā arī aizķēra Fernando Alonso “McLaren” mašīnu, kurš pēc veiksmīga starta atradās augstā vietā”

    Proletāriskā pārliecība, kā redzams, augstāk par visu. Ueber Alles.

  2. Lai kā tur arī nebūtu, man kā Ferrari un Fetela fanam tā bija liela vilšanās. Tituls aizslīd tālēs neaizsniedzamās. Nu cīnīsies tālāk par 1 vai 2 pozīciju un kas par to? Bet Hamis tik un tā būs priekšā. Cerēt uz Meršu neveiksmi ir bezjēdzīgi.

  3. Identiska vairāku pilotu (Raikonens, Baričello un R. Šūmahers) avārija uzreiz pēc starta jau notika 2003.g. Vācijas GP.
    https://www.youtube.com/watch?v=PL08AB7u5Nk
    Toreiz R. Šūmahers startēja viduvēji un uzreiz braucot šķērsām centās bloķēt Baričello (tieši tāpat kā tagad Fetels centās bloķēt Verstapenu) un abas šīs reizes aiz viņiem lieliski startējušais Raikonens nespēja izvairīties no vairākām sadursmēm ar abiem (!!!) priekšā startējušajiem, jo R. Šūmahera (Fetela) manevra dēļ Baričello (Verstapens) ir iespiests kā cīsiņš hotdogā, jo R. Šūmahers (Fetels) pa kreisi no savas formulas neatstāj vietu divām formulām. Toreiz R. Šūmahers bija spiests samaksāt 50 000 $ soda naudu par savu manevru.
    Kāpēc Fetelis kā vienmēr palika nesodīts?! Atbildi sniedz Joss Verstapens:
    Йос Ферстаппен: «В отсутствии штрафа я вижу политический аспект, ведь Феттель не может позволить себе нарушения. Если присудить ему настоящий штраф, борьба за титул закончится, а в этом никто не заинтересован».