Aizvadītajā nedēļas nogalē Spīlbergā risinājās DTM un Eiropas F3 čempionātu posmi, kas līdzšinējos kopvērtējuma līderus ievērojami pietuvināja kārotajam čempiona titulam.

DTM pirmajā braucienā Džeimijs Grīns izmantoja pole position priekšrocības, kamēr otrajā vietā esošajam Niko Milleram garām aizsteidzās komandas biedrs Matiass Ekstroms. Grīns iekrāja pārsvaru, kamēr Ekstroms veica ātru pitstopu atkal uz mirkli nonākot aiz Millera. 10 minūtes pirms finiša zviedram izdevās noķert Grīnu un veikt izšķirošo apdzīšanas manevru. “Audi” aizņēma visu goda pjedestālu, tuvāko konkurentu Robertu Vikensu no “Mercedes” nometnes apsteidzot par vairāk kā 20 sekundēm. Neraugoties uz atrašanos kopvērtējuma vadībā šī bija Ekstroma pirmā uzvara šosezon.

REZULTĀTI

“Audi” dominance izpaudās arī otrajā braucienā. Jau atkal tempu diktēja Grīns, kam sekoja pirmā brauciena sadursmes upuris Renē Rasts. Izskatījās, ka uzvara ir Grīna rokās, tomēr Špenglera sadursme ar Aueru trasē sūtīja drošības mašīnu. Rokenfellers apsteidza Vitmanu, iekārtojoties 4. vietā aiz Millera (visi Top 4 ar “Audi”). Tehnisks defekts lika Grīnam ievērojami samazināt ātrumu un palikt bez punktiem. Uzvara tika Rastam, bet Rokenfellers pašā brauciena izskaņā apdzina Milleru.

REZULTĀTI

KOPVĒRTĒJUMS

“McLaren” jauno braucēju programmas spožākajai zvaigznei Lando Norisam neizdevās jau priekšlaicīgi nodrošināt čempiona titulu, tomēr pārsvars ir pietiekams, lai ar pamatīgu pārliecību dotos uz pēdējo posmu Hokenheimā. Kalums Ilots atradās pirmā brauciena vadībā no starta līdz finišam, tomēr par posma galveno varoni kļuva otrās vietas ieguvējs Džoels Ēriksons, kurš uzvarēja abos atlikušajos braucienos, kopvertējumā nonākot 3. vietā vien 6 punktus aiz Gintera. Lando Noriss guva bojājumus mašīnai pēc cīņas ar Ēriksona, bet pēdējā apļa duelis ar igauni Ralfu Āronu noslēdzās ar ziemeļnieka mašīnas riteņu sabloķēšanos, kas lika abiem braucējiem izstāties. Lai iegūtu titulu Norisam pietiek ar 4 punktiem Hokenheimā pat ja Ginters uzvar visos 3 braucienos.

Rezultāti:
1. brauciens
2. brauciens
3. brauciens

KOPVĒRTĒJUMS