Japānas Grand Prix izcīņa noslēgusies ar kopvērtējuma līdera Luisa Hamiltona kārtējo uzvaru, kamēr Sebastians Fetels piedzīvoja izstāšanos dēļ tehniskām problēmām.

Abi galvenie konkurenti Hamiltons un Fetels sacīkste startēja no pirmās starta rindas. Hamilton uzreiz izvirzījās sacīkstes vadībā, kamēr Fetels pirmā apļa beigās bija trešajā pozīcijā, zaudējis vietu Maksam Verstapenam, kurš sacīksti uzsāka no 4. pozīcijas.

Jau drīz vien atklājās, ka Fetelam radušās kārtējās tehniskās problēmas. Četrkārtējais pasaules čempions Fetels sāka zaudēt arvien vairāk pozīcijas, bet avāriju piedzīvoja “Toro Rosso” pilots Karloss Saincs, kurš jau nākamajā posmā ASV startēs “Renault” sastāvā. Trasē devās drošības mašīna. Jau 4. apļa beigās tā devās malā, un boksos devās arī Fetels, kur nācās izstāties.

8. aplī avarēja Markuss Ēriksons, taču šoreiz tika noteikts virtuālās drošības mašīnas periods. Kad tas beidzās, uz trešo vietu apcelties izdevās Verstapena komandas biedram Danielam Rikardo, kurš apdzina “Force India” braucēju Estebanu Okonu.

Visiem vadošajiem pilotiem bija vienāda stratēģija. Kā pirmais no tiem boksos devās Verstapens, kurš 22. apļa beigās tika pie jaunām mīkstā sastāva riepām. Nākamajā aplī arī Hamiltons uzlika jaunas mīkstās riepas, tomēr Verstapenam bija izdevies sadeldēt Hamiltona pārsvaru.

Sacīkstes turpinājumā “Mercedes” komandas otrais braucējs Valteri Botass palīdzēja savam komandas biedram, ātri palaižot garām Hamiltonu, bet aizkavējot Verstapenu. Kad Botass devās savā pitstopā, Hamiltona pārsvars pār Verstapenu bija sasniedzis 3 sekundes.

Pēdējos sacīkstes apļos negaidītas tehniskas problēmas piedzīvoja “Williams” braucējs Lenss Strols, kas lika kanādietim izlidot no trases. Strols savu formulu noparkoja trases malā, un otro reizi tika iedarbināta virtuālā drošības mašīna.

Pēc virtuālās drošības mašīnas beigām Verstapens nokļuva bīstami tuvu Hamiltonam, tomēr priekšpēdējā aplī Verstapenu aizkavēja par apli atpalikušais Fernando Alonso, kā rezultātā Hamiltons svinēja savu pirmo uzvaru Suzukas trasē.

Trešais palika Rikardo, kuram pēdējos apļos uz papēžiem mina Botass. Piektais palika Fetela komandas biedrs Kimi Raikonens, bet pirmo sešinieku noslēdza Okons.

Kopvērtējumā Hamiltona pārsvars pār Fetelu ir sasniedzis 59 punktus, un līdz čempionāta beigām palikuši vien četri posmi. Nākamais no tiem norisināsies Ostinas trasē, ASV, jau pēc divām nedēļām.

Japānas GP – rezultāti

1 KOMENTĀRS

  1. Es tikai nupat beidzu svinēt Luisa Hamiltona triumfu! Izcils sniegums Luisam!
    Bez tam, Fetels ir saņēmis oficiālu brīdinājumu par Japānas himnas atskaņošanas nokavēšanu:
    http://www.gpupdate.net/en/f1-news/359475/vettel-reprimanded-for-missing-grid-anthem/
    Tas gan ir vēl tikai otrais brīdinājums Fetelim. Pirmais bija par Monako GP. 10 starta vietu sods ir par trim brīdinājumiem, ja vismaz 2 no tiem ir par “trakošanu trasē”. Vēl ir četri posmi… 🙂