Šajā nedēļas nogalē Hokenheimā notiekošajā Eiropas F3 čempionāta posmā uz starta stāsies divi Igaunijas autosportisti – otro sezonu aizvadošais Ralfs Ārons, kā arī F3 debitants Jurijs Vips.

Jurijam Vipam šosezon “Prema Racing” sastāvā izdevās izcīnīt Vācijas F4 titulu. Sākotnēji tika paredzēts, ka viņš savu debiju F3 tās pašas “Prema Racing” sastāvā piedzīvos vien nākamgad, tomēr “Motopark” braucējs Petru Florescu veselības problēmu dēļ nebūs spējīgs stāties uz starta, kas ļāvis Vipam tikt pie izdevības sevi pierādīt ātrāk kā cerēts.

Lai gan Vips vasaras laikā aizvadījis testus ar “Prema Racing” Eiropas F3 čempionāta formulu, “Motopark” spēkrats viņam pagaidām ir svešs un savus pirmos apļus pie mašīnas stūres ziemeļnieks aizvadīs vien piektdienas treniņos.

Jurija Vipa karjeru pārrauga Marko Asmers, kurš savulaik pat strādāja par “BMW Sauber” F1 komandas otro testpilotu un paralēli pieskata arī Ralfa Ārona karjeru. “Saņēmām piedāvājumu no “Motopark” komandas, turklāt Jurijs ir gatavs uz visu. Viņš ir neiedomājamā sajūsmā par iespēju, turklāt viņš iemīlējās šajās mašīnās Maņikūras testos. Viņam patīk sacensties, un šī būs vērtīga pieredze,” skaidro Asmers.

“Motopark” piecu komandu konkurencē Eiropas F3 čempionātā šosezon ieņem trešo vietu, bet tās vadošais braucējs Džoels Ēriksons ar sešām uzvarām kopvērtējumā ieņem trešo vietu. Interesanti, ka Hokenheimā debiju piedzīvos arī Felipe Drugovičs, kurš bija viens no Vipa ciešākajiem konkurentiem Vācijas F4, čempionam zaudējot tikai par 9 punktiem.