Pēc vairāk nekā 30 gadu pārtraukuma F1 kalendārā varētu atgriezties sacīkstes Nīderlandē. Šobrīd risinās sarunas par posma rīkošanu Roterdamas vai Amsterdamas pilsētas ielās.

Kā zināms, pēdējo pāris gadu laikā Nīderlandē strauji augusi interese par F1 sacīkstēm, pateicoties spožajam Maksa Verstapena sniegumam, kas jau atstājis savas pēdas uz Beļģijas un nākamā gada Vācijas apmeklētāju skaitu.

Lai gan pagaidām vēl nav skaidra ne trases lokācija, ne pilsēta, kur posms varētu notikt, jo Amsterdamā varētu būt problēmas ar loģistiku, piemēram, boksu ierīkošanu, kamēr Roterdamā jau iepriekš notikuši demonstrācijas braucieni. Tāpat nav zināms, kad trase varētu tikt iekļauta sezonas kalendārā.

Nīderlandes Grand Prix pirmo reizi risinājās 1948. gadā Zandvortas trasē, kas ar vairākiem īsiem pārtraukumiem bija mājvieta F1 posmam līdz 1985. gadam, tomēr “Liberty Media” vēlās posmu rīkot ielu, nevis sacīkšu trasē.

Ielu trases allaž bijušas aizraujošas – tās vienmēr piesaista plašus skatītāju pūļus un nodrošinājušas īpašu atmosfēru. Protams, ka tur ir milzīgs atbalsts Maksam Verstapenam, tādēļ varam tikai iztēloties, kā tas viss izskatītos dzīvē. Kamēr vien trase un posms kopumā ir izdevušies, kādēļ gan to neizmantot?” spriež “Red Bull” komandas vadītājs Kristians Horners.