Pēc vairākiem lieliskiem posmiem, atgriežoties pēc vasaras pārtraukuma, Luiss Hamiltons strauji palielināja pārsvaru pār Sebastianu Fetelu čempionāta kopvērtējumā, bet Meksikā nodrošināja sev ceturto čempiona titulu. Par notikumiem Meksikā no sava skatupunkta stāsta “Mercedes” braucējs.

Darīju visu, ko spēju. Man padevās labs starts, tomēr nezinu, kas notika trešajā pagriezienā. Devu Sebam pietiekami daudz vietas. Pēc tam braucu, cik vien ātri spēju. Vēlos teikt milzīgu pateicību ģimenei un komandai. “Mercedes” aizvadīto piecu gadu laikā bijuši izcili, un man ir patiess gandarījums būt daļai no komandas. Sajūtas ir nereālas. Šādas sacīkstes nevēlējos, tomēr nepadevos un cīnījos līdz galam.

Jau pirms starta teicu, ka pirmajā līkumā nevienu tāpat vien nelaidīšu, tomēr neuzskatu, ka biju pārāk agresīvs. Tomēr turpināju celties. Liels paldies, puišiem no Briksvortas un Braklijas par smago darbu. Jau konstruktoru kausa izcīnīšana bija lielisks sasniegums, bet vēlāk uzvarēt arī braucēju ieskaitē ir fantastiski.

Vienmēr cenšos paveikt visu pēc maksimālās programmas. Šāda filozofija piemīt arī visai komandai. Visu laiku cenšamies celt latiņu, bet piepeši attapāmies 40 sekundes aizmugurē. Man vienkārši nācās cīnīties tālāk. Nebija ne jausmas, kā tas viss ietekmēs kopvērtējumu, domāju tikai par konkurentu noķeršanu un sacīkšu glābšanu. Mēģinājumi apdzīt nebija veiksmīgi.

Lai vai kā, esmu ļoti apmierināts ar savu ceturto titulu. Vajadzēs laiku, lai par to visu apdomātos, tomēr esmu lepns pārstāvēt Lielbritānijas karogu. Ceru, ka tautieši, kas skatās, ir apmierināti. Centīšos celties vēl augstāk nākotnē.

Atceros, kā uzaugu Stevenedžā un sapņoju vienu dienu braukt F1. Tagad, 25 gadus vēlāk, esmu četrkārtējs čempions. Liels paldies maniem atbalstītājiem, kas sūtīja uzmundrinājumus. Jūs mani motivējat tikpat ļoti, cik jūs stāstiet, ka es motivēju jūs. Turpiniet strādāt pie saviem sapņiem un nepadodieties! Ceru, ka varu kalpot tam kā pierādījums, jo man ir bijuši ļoti daudz šķēršļu. Tiem gan ir tikts pāri, pateicoties jūsu atbalstam. Paldies! LH komanda allaž būs kopā gan uzvarās, gan zaudējumos.

Foto: Mercedes