Divkārtējais MotoGP čempions Keisijs Stoners ir pārliecināts, ka spētu apturēt Marka Markesa dominanci, ja nebūtu izvēlējies beigt savu karjeru. “Esmu pieveicis Lorenco, Rosi un Doviciozo, kuri visi ir spējuši būt ātrāki par Markesu. Neredzu iemeslu, kādēļ es to nevarētu. Tāpat kā Doviciozo, es spētu šogad cīnīties par titulu ar “Ducati” komandu.” Austrālietis gan norāda, ka ir ļoti laimīgs ar dzīvi testu braucēja amatā, kur nav jācīnās ar sacīkšu stresu, kas ļauj vairāk laika veltīt ģimenes dzīvei.

Pēdējos posmus izlaidušajam “Tech 3 Yamaha” motociklistam Jonasam Folgeram konstatēts Žilbēra sindroms, kas ir iedzimta kaite, kā rezultātā 24 gadus vecā sportista aknas nav spējīgas korekti apstrādāt bilirubīnu, radot noguruma sajūtu, kas dažkārt liek ķermenim ‘izslēgties’. Folgers gan atzinis, ka ir atvieglots, ka mediķiem izdevies diagnosticēt problēmas, kas atvieglos rehabilitācijas procesu. Folgers šogad debitēja MotoGP, izcīnot otro vietu savā mājas posmā Vācijā un kopvērtējumā ieņemot 10. vietu pirms sezonas pēdējā posma.

Šonedēļ Valensijā tiks noskaidrots sezonas čempions. Markam Markesam ir ievērojams pārsvars (21 punkts). Spāņu braucējs atzinis, ka apzinās, ka visi trumpji ir viņa rokās, tomēr norāda, ka viņu neuztrauc tas, vai Andrea Doviciozo uzvar, kamēr vien tas nemaina situāciju kopvērtējuma vietu sadalījumā. Markess norādījis, ka viņam tikai jāspēj finišēt un nav nepieciešams uzņemties liekus riskus, jo visi atcerēsies čempionu, nevis braucēju, kas izcīna vairāk uzvaru. Doviciozo gan saglabā cerības. norādot uz Markesa nespēju savākties svarīgos brīžos un uzsver, ka Markess allaž centīsies noķert priekšā esošo braucēju, tādēļ negaida mierīgu braukāšanos. Tieši šāda pieeja var palielināt Markesa kritiena un izstāšanās risku. Itālis gan uzsvēra, ka Valensija nav pati piemērotākā trase “Ducati” motocikliem, tādēļ Markesa izstāšanās ir pat reālāka, nekā viņa uzvara.