Aizraujošā cīņā Fīniksā noslēgusies cīņa par iespēju iekļūt vadošo braucēju kvartetā, kuri jau svētdien Maiami noskaidros 2017. gada čempiona titulu. Starp veiksminiekiem atrodami bijušie čempioni Kails Bušs, Kevins Hārviks un Breds Keselovskis, kā arī pārliecinošu sezonu aizvadījušais Martins Truekss Jr.

Bušs un Hārviks savas vietas bija nodrošinājuši ar uzvarām Martinsvillā un Teksasā, bet Truekss Jr. sezonas laikā iekrāja tik daudz posmu punktu (stage points), ka pēc divām otrajām vietām viņu vairs matemātiski nevarēja panākt neviens no pārējiem kandidātiem.

Denijs Hamlins pavadīja vadībā lielāko daļu Fēniksas posma, tomēr Čeiss Eliots viņam atspēlējās par notikumiem Martinsvillā (Eliots atradās vadībā un bija tuvu savai pirmajai uzvarai, kad Hamlins viņu ‘iebuktēja’, gandrīz pilnībā iznīcinot cerības uz titulu). Abu mašīnas jau atkal saskārās, pēc Eliota agresīvās cīņas (lai saglabātu cerības uz titulu Eliotam derēja tikai uzvara), liekot Hamlinam pāris apļus vēlāk izstāties.

Eliots devās pretim uzvarai – plāna nerealizēšana ļautu četriniekā iekļūt Keselovskim. Vēl dažus apļus pirms finiša viss gāja pēc Eliota plāna, tomēr nobrauktās riepas darīja savu un jaunais talants nespēja noturēt 45 gadus veco Metu Kensetu sev aizmugurē. Kensets izcīnīja uzvaru, Eliots septīto reizi karjerā palika otrajā vietā, bet Keselovskis ar drošu braukšanu un izvairīšanos no incidenta saglabāja cerības uz titulu.

Sacīkstes Maiami risināsies 19. novembra vakarā un par čempionu kļūs tas vadošā četrinieka braucējs, kurš finišēs visaugstāk. Sezonas laikā gūtajiem punktiem, posmu punktiem, apļiem vadībā un starta pozīcijai šoreiz nebūs nekāda nozīme.

2 KOMENTĀRI

  1. Lai nu kas, bet punktu sistēma un sezonas uzvarētāja noteikšana NASCAR ir pilnībā sačakarēta. Jau kopš tā ‘playoff’ ieviešanas čempions bija uzskatāms par tādu kā ‘trešdaļas sezonas veiksminieku’. Taču tagad čempiona nosaukums ir nekas vairāk, kā lēts vinnests loterijā. Tev izšķirošajā gonkā pat nav jāuzvar visi konkurenti – pietiek būt priekšā attiecīgajiem 3 dalībniekiem. Absurds kaut kāds…

    • Es saprotu Tavu izmisumu par lēto vinnestu loterijā, Pro, taču paskaties uz to no saulainās puses – vēl jau nav tik slikti, lai nevarētu būt “vēl sliktāk” (piem. čempiona noteikšana pēc “akmens, šķēres, papīrīts” utml.). 🙂