Ar “Toyota” ekipāžas uzvaru noslēgusies Pasaules izturības sacīkšu čempionāta 2017. gada sezona, kas vienlaikus bija “Porsche” atvadas no LMP1 klases, ko vācu kompānija nosvinēja ar finišu otrajā un trešajā vietā.

#2 “Porsche” ekipāža Hārtlijs / Bernards / Bambers, kuri šogad uzvarējā Lemānā un čempionāta kopvērtējumā, jau pēc septiņiem apļiem devās boksos, jo trases stabiņš bija ieķēries zem mašīnas. Problēmas piemeklēja arī “Toyota” #07 ekipāžu – Kamui Kobajaši sacīkšu vidū sadūrās ar Mihaela Kristensena vadīto #92 “Porsche”. Līdzīga ķibele piemeklēja #01 “Porsche” – Tandī sadūrās ar GTE Am klases #86 “Porsche”, kā rezultātā Deividsons / Nakadžima / Buemi tuvākos konkurentus apsteidza par vairāk kā apli. Entonijs Deividsons pirms neuzmanīgas kāpšanas savā mašīnā sacīkšu gaitā gan pamanījās lauzt kājas pirkstu, norādot, ka lauzts pirksts un uzvara ir labāk kā vesels pirksts bez uzvaras.

Aizraujošā cīņā par uzvaru LMP2 klasē Žuliana Kanāla / Bruno Sennas / Niko Prosta “Rebellion Racing” ekipāža pārspēja “DC Jackie Chan Racing” ar Ho Pin Tungu, Oliveru Džarvisu un Tomasu Lorēnu. GTE Pro klasē dubultuzvaru izcīnīja “Ferrari” – pie panākuma sacīkstēs tika Ridžons un Bērds, bet otrajā vietā esošie Kalado un Pjērs Džidi nodrošināja sezonas čempionu titulu. GTE Am ieskaitē kārtējo reizi dominēja “Aston Martin” ar Lamī, Dalla Lanu un Laudu.

2017. gada FIA Pasaules izturības sacīkšu čempionāta sezonas kopvērtējums

FIA WEC BAHREINAS 6 STUNDU SACENSĪBU REZULTĀTI