Sergejs Sirotkins ir kļuvis par favorītu uz vietu “Williams” komandas sastāvā pēc tam, kad Roberta Kubicas kandidatūra vairs netiek izskatīta, ziņo “Autosport”.

“Williams” komanda kopš Abu Dabi testiem ir apkopojuši un izvērtējuši abu pilotu uzrādītos rezultātus un dati liecina, ka trases snieguma ziņā Sirotkins ir pārāks par Kubicu, kurš gan spēja labāk iejusties komandā un atrast ciešāku saikni ar inženieriem. Jau iepriekš “Williams” norādīja, ka Lansa Strola komandas biedra izvēlē galvenais kritērijs būs ātrums un sniegums trasē.

Pārrunas ar 22 gadus veco krievu pilotu, kas pērn pildīja “Renault” rezervista lomu, esot jau pēdējā stadijā un šobrīd tikai jātiek galā ar pāris juridiskiem jautājumiem. Turklāt Sirotkins ienes komandā ievērojamu finansiālu atbalstu – “SMP Racing”, kuras dibinātājs Boriss Rotenbergs ir “SMP Bank” īpašnieks, nodrošina ap 17 miljoniem Eiro.

Krievija arī nākamajā sezonā bez sava pilota Formulā 1 nepaliks, jo pat, ja Sirotkina sarunas ar “Williams” izgāžas, kā rezerves variants šobrīd ir Daņīls Kvjats, kurš tika atlaists no “Toro Rosso” komandas, kamēr arī Pola di Restas kandidatūra uz pamatsastāva pilota vietu netiek izskatīta.