“McLaren” komandas vadītājs Zaks Brauns apstiprinājis, ka, neraugoties uz vairākiem maziem sadarbības partneriem, pagaidām netiek plānots vienībai piesaistīt ģenerālsponsoru.

Vēl Rona Denisa valdīšanas laikā “McLaren” komandā parādījās ne pārāk izplatīta pieeja, nepiesaistot galveno atbalstītāju. Deniss vēstīja, ka tāds modelis ir pagātne, bet Brauns to šķietami pārņēma, lai gan “Honda” pēdējos 3 gadus kalpoja gan kā jaudas agregāta piegādātājs, gan galvenais investors un komandas budžeta nodrošinātājs.

Nedomāju, ka mums būs titulsponsors. Tā vietā ceru uz vairākiem lieliem sadarbības partneriem. Ja paskatās uz čempionātu kopumā, neviens īsti neatsaucas uz komandu ģenerālsponsoriem, tādēļ nedomāju, ka tas ir pārāk izdevīgi. Esam “McLaren” nevis “ABC McLaren”. Eksistē sadarbības, bet nepārdosim komandas nosaukumu – vēlamies palikt zem “McLaren” vārda,” stāsta Brauns.

NASCAR čempionātā braucēji ir trenēti, lai izkāptu no mašīnas un teiktu: “Vēlos pateikties “Chandon Ford”.” F1 nekas tāds nenotiks, tādēļ vēlamies pasargāt savu zīmolu.

Zaks Brauns arī norādījis, ka jau noslēgti vairāki jauni sponsorēšanas līgumi, tomēr nemācēja teikt, kad tie tiks paziņoti publiski. Brauns gan atzina, ka sponsoru piesaiste nav noslēgusies un komanda joprojām ir atvērta piedāvājumiem.

Komandas kopējais noskaņojums esot ļoti pozitīvs, jo abi komandas pamatsastāva braucēji kļuvuši par gadu pieredzējušāki, pamatīgu jaunības dvašu ienesīs rezerves braucējs Lando Noriss, kā arī pēc 3 gadu sadarbības ar “Honda”, nākamsezon “McLaren” izmantos “Renault” jaudas agregātus.

3 KOMENTĀRI

  1. “pagaidām netiek plānots vienībai piesaistīt ģenerālsponsoru” – var jau to pasniegt arī šādi.. 🙁

    Kamēr sausā patiesība ir, ka tieši jauna ģen.sponsora atrašana bija viena no mistera Brauna pašpasludinātajām darbības prioritātēm, stājoties pie McLaren menedžmenta stūres (jeb vismaz vienas no stūrēm)

    • A. god. Vutnāna kungs bija šī portāla labākais komentētājs, tāpēc tiešām žēl, ka viņa te vairs nav. Savukārt es šosezon pabeidzu “aktīvi” sekot līdzi F1, jo Halo ieviešana ir lielākā un fatālākā kļūda F1 vēsturē. Protams, ja būs piemēroti temati un atbilstoši komentāri par “vecajiem, labajiem laikiem”, tad es vēl kādu laiciņu laikam jau vēl laipni izklāstīšu faktus par F1 vēsturi, jo mani “viedie skolotāji” – Mūdzelis ar Velneli tomēr varētu arī nezināt, vai “aizmirst” kaut ko interesantu no F1 pagātnes. Bet šaubu nav, ka pat viņi ir beidzot sapratuši, ka Fetels nav meistarīgāks par Hamiltonu un ka ar peletona vidusslāņa formulu pie čempiona titula nespēj tikt ne Šūmahers, ne Alonso. Arī par Šūmahera veselības stāvokli visiem šejienes keksiem jau viss ir skaidrs. “Kein tema” kā teiktu mans dārgais draugs Velnelis. 🙂