Šodien Parīzē tika paziņots 2018.gada Lemānas 24 stundu sacīkstes dalībnieku sastāvs, kurā atrodamas 10 ekipāžas prestižākajā LMP1 klasē, kamēr Konstantīna Calko pārstāvētā komanda “ARC Bratislava” šoreiz tikai rezervistos.

10 prototipi LMP1 klasē

Kā jau tika prognozēts, tad uz 2018.gada Lemānas 24 stundu sacīksti atkal krietni palielināsies LMP1 klases dalībnieku skaits un tas notiks uz privāto komandu rēķina, kuras pieteikušas startam kopumā astoņus prototipus, kas stāsies pretim “Toyota” fabrikas vienībai, kura joprojām izmantos savu hibrīda modeli. Jāpiebilst, ka sāncensības izlīdzināšanai privāto komandu ne-hibrīda prototipiem tiek piemērotas dažādas tehniskas prokšrocības gan aerodinamikā, gan gaisa padevē dzinējam, kas pēc aplēsēm ļaus taisnēs lielāku ātrumu attīstit tieši privāto komandu prototipiem.

Calko pagaidām rezervē

Latvijas līdzjutēji ar nepacītību gaidīja LMP2 klases dalībnieku sastāvu un šoreiz par nožēlu jāsaka, ka starp 20 klases komandām nav atrodama “ARC Bratislava” vienība, kuras sastāvā Konstantīns Calko startēja Lemānā pagājušajā gadā un šoziem izcīnīja trešo vietu Āzijas LeMans sērijās.

Iespējas ir mazas, jo visi zina, ka tikt Lemānā ir grūti un tāpēc neviens neatteiksies…

Konstantīns Calko

“ARC Bratislava” komandai organizatori sogad piešķīruši rezervistu statusu un ‘dzeltenā komanda’ ir piektie rezervisti LMP2 klasē, kas tikai tīri teorētiski ļauj cerēt uz iekļūšanu leģendārajā diennakts sacīkstē. Arī pats Konstantīns Calko, kuram lūdzām komentēt situāciju, atzina, ka visdrīzāk šogad Lemāna ies secen.

Skatījos konferenci un diemžēl oficiālajā sastāvā mēs netikām, bet esam iekļauti tikai rezervistu pulkā”, paziņoja Calko. “Tas nozīmē, ja kāds atteiksies vai kādu iemeslu dēļ nevarēs piedalīties, tad mums atbrīvosies vieta startam. Tomēr iespējas ir mazas, jo visi zina, ka tikt Lemānā ir grūti un tāpēc neviens neatteiksies. Tāpēc es šogad pievērsīšos mācībām RTU un kārtīgi uzrakstīšu diplomdarbu.

Alonso dēļ maina kalendāru

Jau ziņojām par Fernando Alonso plāniem startēt ne tikai Lemānas 24 stundu sacīkstē, bet arī ņemt dalību visā WEC supersezonā. Turklāt F1 čempiona dēļ ir ticis mainīts Fudži 6H sacīkstes norises laiks – no 21.oktobra (risinās arī ASV GP) pārcelts par nedēļu agrāk. Tas jau ir izsaucis sašutumu citu braucēju vidu, jo līdz ar 15-20 pilotiem būs grūtības apvienot WEC ar “IMSA Sportscar Championship” finālu “Road Atlanta” trasē.

LeMans 24H dalībnieku sastāvs