Noslēgušies F1 pirmssezonas testi Barselonā, kur arī šodien ātrāko apļa laiku uzrādīja “Ferrari” vienība. Kimi Raikonens šodien veica 157 apļus, savā labākajā mēģinājumā ar hipermīkstajām riepām trasi veicot 1 minūtē 17.221 sekundē.

Teorētiski Raikonenam nebija pats ātrākais aplis, jo Fernando Alonso īsi pirms pēcpusdienas sesijas beigām pārspēja bijušo komandas biedru par pussekundi, taču nogriezta līkuma dēļ apļa laiks tika anulēts. Dienas pirmā puse gan “McLaren” komandai kārtējo reizi pārvērtās par fiasko – turbokompresors lika Alonso nobraukt malai, bet tam sekojošā dzinēja maiņa prasīja vairākas stundas.

Viņi gan nebija vienīgie, kas saskārās ar problēmām, jo pārnesumkārba izbojāja “Renault” darbu priekšpusdienā, bet Šarls Leklerks pieļāva kļūdu un izslīdēja, apgrūtinot “Sauber” komandas dienu.

Arī šodien “Red Bull” un “Mercedes” komandas akcentu lika uz sacīkšu simulāciju, tādēļ par augstiem rezultātiem necīnījās. Te gan vēlreiz būtu jāuzslavē Sudraba bultas – dienas laikā veikti vairāk nekā 200 apļi, kas ļauj testus noslēgt ar vislielāko veikto distanci  pa astoņām testu dienām.

Pirmā testu cikla rezultāti, statistika un salīdzinājums ar pagājušo gadu
6. marta testu rezultāti
7. marta testu rezultāti
8. marta testu rezultāti