Vakardien MotoGP sacensībās Heresas trasē cīņā par otro vietu sadursmes rezultātā kritienus piedzīvoja “Ducati” pārstāvji Andrea Doviciozo un Horhe Lorenco, kā arī “Honda” vienības motociklists Dani Pedrosa. Doviciozo negadījumā vaino abus savus konkurentus.

Cīņā par pozīciju abi “Ducati” pārstāvji izbrauca ar pārāk plašu trajektoriju. Kad Lorenco to strauji mainīja un devās iekšmalā, tur viņu jau gaidīja Pedrosa. Abu motocikli saskārās, Pedrosa pārlidoja pāri savam spēkratam, kamēr Lorenco, nespēdams novaldīt savu motociklu, uztriecās Doviciozo, liekot visiem trim sportistiem izstāties.

Manuprāt, galvenā vaina jāuzņemas Dani, jo viņš atradās aizmugurē. Viņš līkumā iebrauca mazliet ātrāk kā parasti. Ja tu iebrauc ātrāk kā parasti, un tev kāds ir priekšā, kā tas bija šoreiz, šim sportistam ir priekšroka trajektorijas izvēlē. Dani bija aizmugurē un varēja kontrolēt situāciju, taču viņš līda iekšmalā ātrāk kā parasti. Tas izraisīja sadursmi. Skaidrs, ka viņš kļūdījās.

Pedrosa gan vēlāk taisnojās, ka nav braucis ātrāk. Gluži pretēji – abi “Ducati” pārstāvji bijuši lēnāki, jo izbrauca pārāk tālu ārmalā. Spāņu sportists atzīmēja, ka, iebraucot līkumā ar lielāku ātrumu, nebūtu spējīgs saglabāt ierasto trajektoriju.

https://www.youtube.com/watch?v=4SbXJHo0AKg

Doviciozo avārijā vainoja ne tikai Pedrosu, bet arī savu komandas biedru Lorenco. “Horhem vajadzēja pārbaudīt, kas notiek aizmugurē. Viņš traucās pārāk ātri, mainot savu trajektoriju līkuma izejā. Sadursme radās viņu abu kļūdu dēļ.” Dovi gan atbalstīja tiesnešu lēmumu incidentā nevienu nesodīt.

Kritieni Spānijas Grand Prix pamatīgi iedragājuši katra sportista izredzes sezonas griezumā. Doviciozo ar 46 punktiem kopvērtējumā atkritis uz 5. vietu, Pedrosa ar 18 punktiem atrodas 11. pozīcijā, bet Lorenco sezonas pirmajos posmos spējis savākt vien sešus punktus, ar ko pietiek tikai 20. vietai.