Pie savas otrās uzvaras FIA pasaules rallijkrosa čempionātā 44 gadu vecumā ticis francūzis Sebastians Lēbs. “Peugeot” braucējs sezonas trešajā posmā Beļģijā kvalifikāciju noslēdza ceturtajā vietā, bet uzvara pusfinālā ļāva gūt priekšrocības fināla braucienam, ko Lēbs izmantoja godam. Uz goda pjedestāla kāpa vēl viens čempionāta veterāns Peters Solbergs, kā arī Lēba komandas biedrs Timijs Hansens.

Tieši Hansena lieliskais sniegums pusfinālā, apdzenot trīs konkurentus, liedza labāko sešiniekā iekļūt vienīgajam Latvijas pārstāvim Jānis Baumanis, kurš šajā posmā lielu uzmanību pievērsa jaunajiem piekares regulējumiem un, tikai pateicoties lieliski aizvadītām divām noslēdzošajām kvalifikācijas kārtām, iekļuva pusfinālā, kur saņēmis vairākus sitienus startā, ar izsistu riteņu ģeometriju pirmos apļus turējās trešajā pozīcijā, bet sacensības noslēdza ar 10 punktiem 7. vietā. Sacensību kopvērtējumā Jānis saglabā 8. vietu, bet kopvērtējuma līdera Johana Kristofersona pārsvars pār Lēbu sarucis līdz 9 punktiem.

Apņēmīgas cīņas savās klasēs aizvadīja vēl divi Latvijas pārstāvji – Eiropas čempionāta ietvaros Reinis Nitišs finālā ierindojās 2. vietā aiz pagājušā gada čempiona Antona Marklunda, kamēr RX2 ieskaitē Vasīlijs Grjazins uzvaru gājienu finālā pārtrauca sadursme, kas liedza sasniegt finišu.

Jānis Baumanis: “Paldies laikapstākļiem, jo jau atkal pierādījām, ka lietainā un slapjā trasē varam būt ļoti konkurētspējīgi. Bija iespēja iekļūt arī sacensību finālā, tomēr šoreiz pievīla paša pieredzes trūkums un pāris kļūdiņas. Starts pusfinālā sanāca izcils, bet džokera aplī manu trajektoriju izbojāja Timijs Hansens. Pēc tam viņš ar apbrīnojamu manevru tika man garām, pirms tam pieveicot Timerzjanovu un Šišerī. Katrā ziņā liels prieks par komandas darbu un pierādījām savu ātrumu. Vakardien sausā trasē nācās mazliet ziedoties, lai vēlāk uzvarētu. Šobrīd vēl nav atrasti perfektie regulējumi sausam laikam, tomēr ceram pie tiem tikt jau pavisam drīz, lai atrastos vismaz turpat, kur esam slapjā trasē. Liels prieks par visas komandas darbu, kā arī jāpateicas tēvam, ģimenei un atbalstītājiem!

Reinis Nitišs: “Šīsdienas rezultātu uzskatu par uzvaru, kuru izcīnījām kopā ar SET Promotion komandu. Viss sākās jau piektdien, kad treniņos veicām vien divus apļus un līdz vēlai naktij strādājām, lai novērstu auto tehniskos defektus. Daudz un garus pārdomu brīžus šonedēļ mums sagādāja Sirils Reimonds, kurš veica ļoti ātrus braucienus. Bet lielākie pavērsieni vēl tikai sekoja – pusfinālā mašīnai parādījās sajūga problēmas, un mehāniķiem ļoti īsā laikā (līdz finālbrauciena startam) nācās nomainīt ātrumkārbu – šoreiz izmantojām visu tiesnešu piešķirto laiku, pirmsstarta laukumā pilnīgi noteikti iebraucu pēdējā pieļaujamajā sekundē!

Tomēr arī tas vēl nebija finišs. Vēl pirms fināla tīrot riepas es sapratu, ka auto “niķojās” pusass, kamdēļ pirmo līkumu sasniedzu pēdējais. Ātri veicu Džokerapli, bet vēl pēc dažiem līkumiem mašīna brīnumaini atguva ātrumu. Braucu uz savu spēju robežas, brīžam arī aizskarot trases barjeras vai izbraucot zālē, bet beigās tas atmaksājās un izvērsās mums veiksmīgi – vispirms izdevās apsteigt Ulriku Linnemanu, tad arī Sirilu Reimondu. Lai gan līdz Antona Marklunda pozīcijai šoreiz aizsniegties neizdevās – otrā vieta šodien šķiet kā uzvara! Paldies visai manai komandai par padarīto darbu!