Šajā nedēļas nogalē Silverstounas trasē notiekošajā Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas ceturtajā posmā Jāņa Baumaņa pārstāvētā komanda “STARD” pieteikusi otro braucēju Ma King Hua, kurš kļūs par pirmo Ķīnas pārstāvi rallijkrosa elitē. Jau pirms sezonas kļuva zināms par Ma un “STARD” sadarbības uzsākšanu, tomēr pienākumi citās sacīkšu sērijās liedza Ma debiju piedzīvot ātrāk. Šanhajā dzimušais sportists jau ziemas laikā piedalījās oficiālajos pirmssezonas testos Loīkā.

Trīskārtējam Eiropas čempionam un bijušajam Baumaņa komandas biedram Timuram Timerzjanovam var nākties izlaist Lielbritānijas posmu, jo krievu sportists nav laicīgi saņēmis vīzu ceļošanai uz Apvienoto Karalisti. Šī nav pirmā reize, kad tagadējam “GRX” braucējam ir problēmas ar ieceļošanu Lielbritānijā. 2012. gadā viņam nācās izlaist sezonas pirmo posmu Lidenhilā. Timerzjanovs vēl saglabā cerības, ka šī situācija tiks atrisināta un viņš pagūs ierasties Anglijā pirms sacensību sākuma.

Divas nedēļas pēc Lielbritānijas posmu pasaules čempionāts dosies uz Norvēģiju, kur debiju Hellas trasē piedzīvos divkārtējais Lemānas 24 stundu brauciena uzvarētājs un F1 braucēju asociācijas vadītājs Aleksandrs Vurcs. Austrietis startēs tautieša Maksa Pihera “MJP Racing” komandas sastāvā ar “Ford Fiesta Supercar”. Vurcs 2016. gada izskaņā aizvadīja testus Greinbahas trasē, Austrijā. Tieši ar rallijkrosu saistās Aleksa Vurca bērnība, jo viņa tēvs Francs šai autosporta veidā kļuva par Eiropas čempionu 1974., 1976. un 1982. gadā. “MJP” pirmo reizi šosezon uz starta būs redzami jau Lielbritānijā, kur komandu pārstāvēs Tomass Heikinens un bijušais BTCC čempions Endrjū Džordans.