Viens no vadošajiem koncerniem FIA pasaules rallijkrosa čempionātā “Peugeot”, kuru rindas šajā sezonā pārstāv Sebastians Lēbs, kā arī brāļi Timijs un Kevins Hanseni, uz nākamo posmu Zviedrijā plāno ierasties ar jaunākajiem “Peugeot 208” modeļiem.

Franču autobūves uzņēmums vēl pirms sezonas solīja, ka 2018. gada laikā mašīnas tiks attīstītas. “Peugeot Sport” vadītājs Bruno Famins atklājis, ka šie būs lielākie uzlabojumi šī gada modelim. “Zviedrijā mūs gaida tehniskā revolūcija, uz ko gājām jau no paša sezonas sākuma. Mūs joprojām gaida vairāki neatbildēti jautājumi, pats galvenais no tiem – nogādāt uzlabojumus uz Zviedriju. Lēmums vēl nav pilnībā pieņemts, tomēr centīsimies visu pagūt līdz sacensībām Holjesas trasē.

Lai gan ārēji mašīnas izskatīsies tieši tāpat kā līdz šim, “Peugeot” veikuši darbu pie izmaiņas mašīnas šasijā, kā arī aprīkojuši Sebastiana Lēba un Timija Hansena mašīnas ar jaunu dzinēju. Līdz šim komanda izmantoja “Oreca” sagatavotos dzinējus, tomēr plānoja dzinēju radīšanu pilnībā pārņemt savā pārziņā. Famins nav sniedzis komentāru, vai jaunie dzinēji ir “Oreca” vai “Peugeot” ražojums.

Mūsu mērķis pagaidām nav titula izcīnīšana, taču, ja progress izdodas pietiekami sekmīgs, kādēļ nepacīnīties? Ja atstatums līdz Johanam Kristofersonam un “Volkswagen” būs neliels, skatīsimies, ko varam darīt lietas labā, tomēr šobrīd cīnāmies par pēc iespējas vairāk uzvarām. Protams, jo vairāk uzvaru mums būs, jo reālāk varēsim iesaistīties šai cīņā,” stāsta Sebastians Lēbs, kurš tika pie panākuma Beļģijā. Pārējos četros posmos uzvaru guvis Kristofersons.

Komandas trešais braucējs Kevins Hansens saglabās savu statusu un komandu ieskaitei punktus nepelnīs. Kamēr jaunie spēkrati nonāks Sebastiana Lēba un Timija Hansena pārziņā, Kevinam būs iespēja tikt pie vienas no savu komandas biedru mašīnām.