“Toro Rosso” komandas braucējs Pjērs Gazlī zaudējis svētdien Silverstounas trasē notiekošajā Lielbritānijas Grand Prix izcīnīto punktu, kas viņam pienācās par finišu 10. vietā, saistībā ar sodu par sadursmi ar “Force India” braucēju Serhio Peresu.

Trīs apļus pirms finiša abi piedzīvoja kontaktu, kā rezultātā Serhio Peress zaudēja savu desmito pozīciju Pjēram Gazlī, kas ļāva “Toro Rosso” braucējam Lielbritānijas GP noslēgt 10. vietā. Tiesneši Gazlī piešķīra 5 sekunžu sodu, kas licis francūzim zaudēt vietu ne vien Peresam, bet arī Stofelam Vandūrnam un Lensam Strolam, kuri tā rezultātā pacēlušies uz 11. un 12. pozīciju.

Tiesneši skaidroja, ka Gazlī manevrs bija samērā pieņemams, tomēr kontakts esot radīts pilnībā viņa vainas dēļ, kas bijis iemesls, kādēļ Gazlī ir izdevies tikt garām Peresam.

Pirms lēmuma pieņemšanas Gazlī skaidroja: “Tādas ir sacīkstes. Man vienmēr ir patikušas ciešas cīņas. Mēs saskārāmies, taču abi palikām uz trases, tādēļ nedomāju, ka kontakts būtu kā jāizceļ. Tā bija lieliska cīņa. Kad veicu manevru, nedomāju, ka saskarsimies. kontakts gan bija minimāls – tikai mazliet ar riepām.

Pēc soda saņemšanas Gazlī noskaņojums ievērojami pasliktinājās: “5 sekundes? Tas ir absurds. Katru nedēļas nogali ir kontakti bez tālejošām sekām. Tā ir daļa no sacīkstēm, kas padara to visu aizraujošu. Izbaudīju ciešu cīņu. Ļaujiet mums braukt, nevis bāžaties iekšā ar saviem sasodītajiem sodiem!