“Red Bull” komandas vadītājs Kristians Horners ir pārliecināts, ka pēc ilgstošas “Mercedes” dominances šobrīd labāko dzinēju ražo “Ferrari”.

“Ferrari” uz šī gada Kanādas Grand Prix ieviesa vairākus uzlabojumus, kamēr “Mercedes” pēc negaidītām problēmām atlika savus uzlabojumus līdz Francijas posmam. Lai gan pēdējos posmos kvalifikācijā “Ferrari” un “Mercedes” cīnās kā līdzīgs ar līdzīgu, Kristians Horners uzskata, ka “Ferrari” klientu “Haas” un “Sauber” straujais progress ir labākais apliecinājums tam, ka itāļi aizsteigušies garām “Mercedes”. “Viņi šobrīd ir pacēluši latiņu. Ir redzams, ka arī “Sauber” un “Haas” kļuvuši ievērojami spēcīgāki,” stāsta Horners.

Lielbritānijas Grand Prix laikā Kimi Raikonenam nācās cīnīties ar abiem “Red Bull” braucējiem. Viņš tiem tika garām. Pēc sacīkstēm Makss Verstapens norādīja, ka “Renault” jaudas deficīts esot traģisks un sacenšanās ar par 80 zirgspēkiem jaudīgāko “Ferrari” esot kā divu dažādu klašu mašīnu cīņa.

Vaicāts par maiņu, ko “Red Bull” 2019. gadā veiks starp abiem mazjaudīgākajiem dzinējiem čempionātā, Horners gan ir pozitīvāk noskaņots: “Redzam, ka situācija ar abiem šiem ražotājiem šobrīd ir samērā līdzīga, tomēr mēs ņemam vērā arī potenciālās attīstības iespējas. Aizvadījām ļoti smagu nedēļas nogali ar “Renault” un pārliecinājāmies par esošo līmeni – aiz statistikas nav iespējams noslēpties. Ir pamatīga plaisa, ko ceram mazināt ar “Honda”. Uzticamies viņu piedāvātajam plānam.”