Sebastians Fetels izcīnija 55to pole position savā karjerā un rīt Vācijas GP izcīņā startēs no pirmās starta pozīcijas, kamēr viņam blakus stāsies Valteri Botass. Tostarp čempionāta sīvākais sāncensis Luiss Hamiltons hidraulikas problēmu dēļ bija spiests apstāties trases malā Q1 laikā.

Neskatoties uz slapjo trasi trešajā treniņā, lietus pirms kvalifikācijas bija mitējies un trase tikai vietām bija mitra. Lielākais zaudētājs pirmajā kvalifikācijas kārtā bija Luiss Hamiltons. ”Mercedes” komandas pilots bija spiests apstāties trases malā dēļ hidraulikas spiediena krituma sistēmā. Brits ar savu iepriekš uzrādīto laiku gan iekļuva Q2, tomēr tajā nepiedalījās un ierindojās 14.starta vietā. Kopā ar Hamiltonu Q1 aiz svītras palika arī Estebans Okons, Pjērs Gazlī, Brendons Hartlijs, Stofels Vandūrns un Lanss Strols.

Otrajā kvalifikācijas kārtā nepiedalījās Daniels Rikardo, kuram jaudas agregāta komponentu maiņas dēļ jebkurā gadījumā būtu jāstartē no pēdējās pozīcijas. Aiz svītras palika arī Fernando Alonso, Sergejs Sirotkins un Markuss Ēriksons, kamēr viņa komandas biedrs Šarls Leklērs atkal iekļuva starp 10 ātrākajiem pilotiem.

Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā pirmajā mēģinājumā labāko apļa laiku uzrādīja Fetels, bet tuvākais sekotājs bija Valteri Botass, kamēr Kimi Raikonens pieļāva nelielu kļūdu lidojošajā aplī. Raikonens otrajā mēģinājumā reabilitējās un pacēlās uz otro vietu priekšā Botasam, kurš mirkli vēlāk pārsteidza pat savu komandas bosu Toto Volfu ar labāko apļa laiku. Tomēr arī tas nebija viss, jo Sebastians Fetels pēdējais uzsāka lidojošo apli un uzrādīja labāko rezultātu, nodrošinot uzvaru kvalifikācijā savā māju sacīksatē.

VācijasGP – kvalifikācijas rezultāti