Piektdien Londonā Augstākās tiesas sēdes laikā tika lemts par maksātnespējas procedūras uzsākšanu vienai no pēdējo gadu sekmīgākajām F1 komandām “Force India”.

Finansiālie sarežģījumi gan neliegs komandai turpināt dalību šīs sezonas Formula 1 čempionātā, tomēr jau pavisam drīz “Force India” nonāks citu īpašnieku rokās. Maksātnespējas procesa uzsākšanu apstiprinājis arī komandas vadītājs Bobs Fernlejs, tomēr plašākus komentārus vienība nav sniegusi.

Finansiālo problēmu dēļ, iespējams, komandu pametīs abi tās braucēji. “Force India” jau iepriekš paziņoja, ka būtu gatavi pārdot Estebanu Okonu “Renault” vienībai, kamēr Serhio Peress atklājis, ka “Force India” viņam ir parādā 3.5 miljonus USD, ko šobrīd tā nespēj atmaksāt.

Serhio Peress gan nav vienīgais, kurš gaida savu daļu. “Mercedes” rūpnīca par dzinējiem un pārnesumkārbām gaida 10.5 miljonus EUR, tomēr “Force India” galvenais akcionārs Vīdžejs Malja norādījis, ka viņi ‘treknu’ čeku saņēmuši jau pirms 2 nedēļām.

Lai gan potenciālie pircēji vēl nav oficiāli apstiprināti, jau iepriekš ziņojām, ka par to, visticamāk, kļūs Lorenss Strols, kamēr spēcīgu finansiālu atbalstu varētu sniegt arī Nikolā Latifi un Ņikitas Mazepina ģimenes ar mērķi sniegt F1 izdevību savām atvasēm. “Force India” par jaunumiem solīja ziņot jau pavisam drīz.