Zutila un Raikonena vizītes “Williams” komandas nometnē nav saistītas ar pārrunām par pilota vietu Grūvas komandā..?

Adriana Zutila menedžeris ir noliedzis, ka vācieša vizīte “Williams” komandas fabrikā ir bijusi saistīta ar pārrunām par pilota vietu 2012.gadā. Zutila galvenais mērķis esot saglabāt savu vietu “Force India”. Pastāv uzskats, ka “Williams” varētu interesēt Zutils jo īpaši tāpēc, ka viņam līdz nāk sponsors “Medion”, tomēr vācieša menedžeris Manfrēds Cimermanis ir pārliecināts, ka “Force India” komandai nav nepieciešams Zutila atbalstītājs, bet gan viņa sniegums un rezultāti. Jāpiebilst, ka šogad kvalifikācijās Zutils ir bijis zaudētājs attiecībā pret komandas biedru Polu di Restu.

Bernijs Eklstons ir paziņojis, ka Bahreinas valdība ir samaksājusi nodevu par Grand Prix posma rīkošanu 2011.gadā, lai gan sacīkste Sakiras trasē tika atcelta dēļ nestabilās politiskās situācijas valstī. Neskatoties uz to, ka šogad notika par vienu posmu mazāk nekā plānots, tas neietekmēs kopējos FOM un komandu ieņēmumus, jo Bahreinas valdība samaksāja €35 miljonus, “lai saglabātu labas attiecības un nodrošinātu posmu 2012.gadā”.

Šodien dzimšanas dienu svin Bogotā dzimušais Huans Pablo Montoija (36 gadi), kura karjera Eiropā sākās ar 3.vietu “Formula Vauxhall”1995.gadā un 4.vietu britu F3 čempionātā gadu vēlāk. Tālāk sekoja pāreja uz Formula 3000 un starti Helmuta Marko komandā, kurš viņš 1997.gadā kļuva par vicečempionu, zaudējot tikai Rikardo Zontam. 1998.gadā Montoija kļuva ne tikai par “Williams” testu pilotu, bet arī par F3000 čempionu “Super Nova” sastāvā (pārspēja Niku Haidfeldu). Tā kā 1999.gadā “Williams” startēja Ralfs Šūmahers un Alekss Zanardi, Montoija tika izīrēts uz Čipa Ganasi CART komandu, kuras sastāvā kļuva par čempionu ar 7 uzvarām un uzvarēja Indianapolisā ar pirmo mēģinājumu. 2001.gadā sekoja debija Formulā 1 un daudzi līdzjutēji joprojām Montoiju atcera pēc bezbailīgajiem apdzīšanas manevriem un cīņas ar Mihaelu Šūmaheru, kurš tolaik “Ferrari” sastāvā piedzīvoja savus ziedu laikus. Vēlāk pāreja uz “McLaren” komandu iezīmēja Montojas beigu sākumu F1, jo kolumbietis Rona Denisa komandā jutās nomākts. 2007.gadā Montoija jau saistīja savu nākotni ar NASCAR, kur kolumbietis startē joprojām.