Komentējot brīvos treniņus Suzukā šorīt, stāstīju par Kimi Raikonena izcilo manevru pirms pāris gadiem. Vēlāk saņēmu lūgumu pastāstīt nedaudz sīkāk.

Situācija risinājās 2005.gadā, kas Raikonens vēl startēja “McLaren” sastāvā un pēc neveiksmīgas kvalifikācijas somam nācās sākt sacīkti tikai no 17.starta pozīcijas, taču jau pēc pirmā apļa soms bija 12.vietā.

Arī turpinājumā Raikonens bija kā spārnos un uzlaboja savu pozīciju, līdz septiņus apļus pirms finiša pēc visiem veiktajiem boksu apmeklējumiem Kimi bija 5,470s aiz sacīkstes līdera Džankarlo Fisikellas no “Renault”.

Nākamajos apļos atstatums saruka sekojoši: 4,315s, 3,078s, 1,808s un trīs apļus pirms finiša tas vairs bija tikai 0,510s. Fisikella sāka izmisīgi aizsargāties un jau šķita, ka šaurajā Suzukas trasē tas arī itālietim veiksmīgi izdosies.

Tomēr pirmspēdējā apļa pēdējā līkumā Fisikella līdz pēdējam sargāja iekšmalu, lai nedotu Kimi tur iespraukties un tā rezultātā “Renault” pilotam izeja starta finiša tasinē bija visai lēna, ko ar vairākām māņu kustībām izmantoja Raikonens un pēdējā apļa pirmajā līkumā pa ārmalu izvirzījās vadībā un izcīnīja uzvaru.

Sentimentāls atgādijānums par Kimi Raikonenu pirms sabriedušās ažiotāžas par viņa iespējamo atgriešanos F1 “Williams” komandas sastāvā: