Foto: RenaultŽurnāls “Autosport” raksta, ka jau šonedēļ ir paredzēta “Renault” komandas bosa un Roberta Kubicas tikšanās, lai Ēriks Buljē varētu sākt plānot nākamā gada pilotu sastāvu.

Buljē ne reizi vien ir paziņojis, ka ir rezervējis vietu komandā Kubiam, ja izrādīsies, ka poļu pilots ir gatavs startēt augstākajā līmenī jau 2012.gadā. Tomēr tajā pašā laikā “Renault” komandai, kas nākamgad mainīs savu nosaukumu uz “Lotus”, atbilde ir vajadzīga pēc iespējas ātrāk, jo pretējā gadījumā vienība var palikt bez variantiem uz komandas līdera lomu 2012.gadā.

Līdz ar to Roberta Kubicas izredzes neizskatās spožas, jo tikai ar sarunu būs ļoti grūti pārliecināt Buljē par savu gatavību un piespiest “Renault” gadīt vēl vismaz mēnesi vai vairāk, jo pagaidām Kubica nav izmēģinājis savus spēkus pat F1 simulatorā.

Protams, var saprast arī “Renault” komandu, kura šo sezonu jau ir aizvadījusi bez izteikta komandas līdera, jo Niks Haidfelds uz viņu liktās cerības neataisnoja. Vēl vienu sezonu laist vējā ar viduvējiem pilotiem vai diviem jauniem talantīgiem, kas tomēr vēl nav nobrieduši līdera lomai, komanda noteikti nevēlas.

Šobrīd vienīgais reālais pieejamais kandidāts uz komandas līdera lomu varētu būt Rubenss Barikello, kuram ir milzīga pieredze un kurš ir bijušais sacīkšu uzvarētājs. Tomēr brazīlietis jau ir pašā karjeras norietā un tas nebūs ilgtermiņa risinājums “Renault” (“Lotus”) vienībai.

Pārējie kandidāti uz 2012.gada pilota vietu vienībā lielā mērā ir tie paši, kas šajā sakarā ir tikuši minēti gandrīz visu sezonu: Vitālijs Petrovs, Bruno Senna, Romēns Grožāns un tagad parādījies arī Niko Hilkenberga vārds. Lai gan neviens no viņiem vairs nav debitants (vienīgi Grožānu neoficiāli par tādu varētu nosaukt), šie piloti pagaidām nespēj pretendēt uz komandas līdera lomu, kas šobrīd “Renault” attīstībā ir ļoti svarīgs faktors.

Tāpēc Buljē saista cerības ar Kubicas atgriešanos, lai gan šobrīd neviens nezina, uz ko poļu pilots būs spējīgs 2012.gadā un šeit “Renault” ir dillemas priekšā: uzņemties risku ar Kubicu vai pieņemt nepopulāru lēmumu, atstumjot viņu.