Karlīne Zandvortā

Pēc visnotaļ veiksmīgās sacīkstes Austrumeiropas Radical Cup noslēguma posmā Brno, Karlīnei tika piedāvāts nobraukt Dutch Radical Championship sacīksti  Zandvortā (Zandvoort), kas norisinājās pagājušā vīkendā.

Karlīne brauca ar UK specifikācijas   (stūre kokpita labajā pusē), SR3 klases auto (1500 cc Suzuki (motocikla) dzinējs).

Zandvortā Karlīne pirmo reizi, trase ir visai viltīga, līkumaina, un ar vietām visai stāviem kāpumiem/kritumiem. Posms starp Slotemaker un Scheivlak līkumiem (attēlā) pat mazliet atgādina slaveno Eau Rouge (autora – diletanta prātojums).

Iesākums nav viegls  – viena pilna treniņu sesija iet secen “drivetrain” defekta dēļ, arī bremžu sistēmas hermētiskums nav ideāls – kvalifikācijā bremžu pedālis līdz grīdai aiziet divreiz.

Pirmais (sestdienas) brauciens aizkavējas par kādu stundu, kamēr tiek salabotas FIA GT3 klases (vīkenda galvenais notikums) kvalifikācijas laikā  sabojātās trases aizsargbarjeras. Kopā ar Karlīni Radical tīma boksos startu gaida Holandē labi pazīstamais Jelmers Būrmans (Yelmer Buurman), vēl nesenā pagātnē Team Netherlands/PSV pilots Formulā Superleague. Krīze..

Startā Karlīnei 9. vieta, kura Radical sērijā obligāto pitstopu laikā uz brīdi pārvēršas par desmito, finišā tomēr atkal devītā. Karlīne ļoti nelaimīga ar auto, under- un over-steer notiek vienā laidā, nu un bremzes atkal pavisam “mīkstas”.. Tīma boss Henks solās skatīt datus un labot, kas labojams. Let’s wait and see.

Svētdienas sacīkste iesākas atkal no 9. pozīcijas, bet auto klausa manāmi labāk, kas izpaužas jau 7. vietā pirms obligāto pitstopu iesākšanās. Un tad, pēc 1. hairpina bremžu pedālis atkal aiziet grīdā, uzpumpēt vairs nav laika, un sekojošo 2. hairpinu izbraukt vairs nav iespējams,  izvairīties no barjerām arī ne. Paldies Dievam, tas nav no ātrajiem līkumiem..

Gaidām ziņas, vai un kā šī avārija ietekmēs turpmāko dalību Radical Benelux sacīkstēs. Nākamā sacīkste jau šonedēļ Asenas “TT” trasē.

 

 

1 KOMENTĀRS

  1. prieks par lasītāju interesi:)

    ja ir konkrēti ieteikumi, kā rakstīt latviski pareizi motociklam tipiskās komponentes “drivetrain” nosaukumu, kārtis galdā, lūdzu..

    par pārējo jāpiekrīt, steigā par daudz svešvārdu sarakstījās