Sebastians Fetels ir atzinies, ka viņa stūrgalvīgā tiekšanās pēc ātrakajiem apļiem sacīkšu laikā ir stulba un reizēm pat riskanta, tomēr tas esot lielisks paņēmiens ego spodrināšanai.

Neskatoties uz “Red Bull” komandas vadības iebildumiem, Korejas sacīkstē svētdien Jeongamas trasē Fetels izcīnīja savu astoto karjeras ātrāko apli.

Turklāt labākais sacīkšu aplis tika uzrādīts pašā pēdējā Korejas GP aplī. Fetels to veica 1:39.605s, lai gan tobrīd bija priekšā tuvākajam sekotājam 12 sekundes un bija īstais brīdis, lai pietaupītu tehniku un brauktu bez riska.

“Es domāju, ka viņi mani par to nogalinās,” uzreiz pēc sacīkstes atzina Fetels, kurš arī saprot komandas raizes. “Pa radio viņi man paziņoja, ka neesmu ticis pie ātrākā apļa, bet vēlāk teica: ‘Idiot, tev ir ātrākais aplis!’.”

“Tas tiešām ir muļķīgi un citās sacīkstes tam varbūt nav nozīme,” turpināja divkārtējais čempions. “Taču šeit man bija laba pašsajūta un pēdējā aplī es īpaši pacentos, lai uzrādīto ātrāko apļa laiku. Tas it kā ir tikai sīkums un iespējams tam vairāk saistība ar ego, jo punktus par to nedod. Tas tiešām ir stubli no manas puses, taču esmu ticis pie ātrākā apļa un esmu laimīgs.”

Jāpiebilst, ka ātrāko sacīkšu apļu statistikā Fetels (8) ieņem tikai 38.vietu un no aktīvajiem pilotiem viņš ir aiz Hamiltona (11), Vēbera (11), Masas (14), Barikello (17), Alonso (19) un Mihaela Šūmahera (76), kurš ir šī statistikas rādītāja absolūts rekordists.