Viena no IndyCar vadošajām komandām “Penske” paturējusi sastāvā visus trīs pilotu un arī 2012. gadā to pārstāvēs Vils Pauers, Elio Kastronevess un Raiens Brisko.

Visvairāk tika apšaubīta austrālieša Brisko palikšana komandā. Sportists šogad ieguva četrus pjedestālus un sezonu noslēdza sestajā vietā.

Brisko tautietis Pauers tikmēr bija viens no sezonas varoņiem, līdz pēdējam posmam cīnoties par titulu, taču beigās paliekot otrajā vietā. Šogad viņa kontā sešas uzvaras, bet visā karjerā jau 13.

Brazīlietim Kastronevesam 2011. gads bija pagalam neveiksmīgs, jo pirmo reizi kopš debijas IndyCar čempionātā sezonu nācās noslēgt bez uzvarām, turklāt tikai 11. vietā kopvērtējumā, kas ir sliktākais rezultāts karjerā. Tiesa, kopumā IndyCar sacīkstēs kopš 2001. gada Kastronevess uzvarējis 19 reizes un nav šaubu, ka visu pulveri vēl nav izšāvis.

Tikmēr pilnīgi jaunu komandu kopā ar domubiedriem izveidojis amerikānis Eds Karpenters, kurš pilnu sezonu nav aizvadījis kopš 2009. gada un kopš tā laika piedalījies tikai atsevišķās sacīkstēs ovālu trasēs. Tiesa, tieši šogad priekšpēdējā posmā Kentukī trasē Karpenters ieguva pirmo IndyCar uzvaru karjerā.

“Ed Carpenter Racing” līdzīpašnieki ir bijušais IndyCar čempionāta boss Tonijs Džordžs un golfa leģenda Fazijs Zellers. Plānots, ka 2011. gadā Karpenters atkal aizvadīs pilnu sezonu.

Savukārt divas jaunās mašīnas iegādājusies “Rahal Letterman Racing” komanda, kas IndyCar sacīkstēs pilnvērtīgi nav startējusi kopš 2008. gada. Detaļas šim projektam vēl nav zināmas, tāpat kā iespējamie piloti. Šogad komanda, sadarbībā ar BMW, veiksmīgi startēja ALMS čempionātā, izcīnot titulu GT klasē.